Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Soren Frimel, glavni sudija na US Openu, obrazložio je zašto je Novak Đoković diskvalifikovan sa tog takmičenja.

On je proveo minute u razgovoru sa najboljim teniserom sveta na mreži pre nego što je doneo odluku.

PROČITAJTE JOŠ

Frimel je naveo da je takva odluka zasnovana na „činjenici da je loptica udarena u besu, nesmotreno i da je sudiju udarila pravo u grlo“.

Kako je istakao, diskvalifikacija nije dolazila u pitanje, ali je rekao da je dao priliku Đokoviću da se odbrani.

„Na kraju krajeva, sva kršenja kodeksa su deo diskrecionog prava, ali u ovom slučaju mislim da nije bilo šanse da se dogodi drugačiji ishod. Činjenice su bile tako jasne, tako očigledne. Linijska sudija je bila jasno povređena, a Novak je bio besan“, naveo je Frimel.

Kako je istakao, on se nalazio u sudijskog kancelariji kad se sve dogodilo, posle čega se uputio na teren da bi dobio sve informacije pre konačne odluke.

„Bilo je fer da dam Đokoviću priliku da se odbrani. Zbog toga smo dugo razgovarali, uprkos jasnom ishodu. Činjenice su bile tema razgovora glavnog sudije i supervizora. U ovoj situaciji je važno da budemo stopostotno sigurni u to što se desilo. Naročito pošto sam ja bio u kancelariji. Morao sam da razgovaram sa Novakom i da mu pružim šansu da kaže svoju tačku gledišta“.

Frimel je naveo da je Đoković ostao pri stavu da ne zaslužuje diskvalifikaciju, ali je priznao da je udario lopticu u besu.

„Njegovo gledište je bilo da nije namerno pogodio sudiju. Rekao je, da, bio sam ljut, udario sam lopticu, udaraio sudiju, činjenice su jasne, ali i da nije to bila njegova namera, da nije namerno to uradio i da ne bi trebalo da bude diskvalifikovan zbog toga. Saglasili smo se da Novak to nije uradio namerno, ali činjenice su da je pogodio sudiju i da je sudija bila očigledno povređena“, zaključio je Frimel.

Holandija – Italija

Posle dugo vremena u tim Azura se vraća Đorđo Kjelini, ali u Holandiji Italija nije favorit, jer se kec plaća kvotom 2,40.

Pogledajte sve Mozzart kvote za meč Holandija – Italija.

BiH – Poljska

Odolela je BiH u Firenci, sad hoće pobedu kod kuće za kvotu 2,70.

Pogledajte i ostale kvote Mozzart kladionica za meč BiH – Poljska.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare