Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Novak Đoković možda nije popularniji od Rodžera Federera, ali bi na kraju mogao da postane najbolji igrač svih vremena i vlasnik mnogih rekorda, smatra nekada četvrti igrač sveta, Greg Rusedski.

U razgovoru za portal Tenis 365, Rusedski je rekao da bi Novak na kraju mogao da bude taj koji će „poslednji da se smeje“ kada je reč o teniskim rekordima.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ta negativnost koja je okrenuta prema njemu ga samo još više motiviše. Novak je takav karakter, ne plaši se da priča o kontroverznim stvarima kako bi izrazio šta oseća. Kada je publika protiv njega, pokušava da to iskoristi kao motivaciju i imali smo primere gde je to išlo u njegovu korist“, izjavio je Rusedski za „Amazon Prajm Sports“.

PROČITAJTE JOŠ: Novak u Londonu zvanično krunisan kao najbolji u 2020.

On je dao primer incidenta na US Openu, kada je Novak nenamerno pogodio linijskog sudiju lopticom u predelu vrata, kako se nekada stvari okrenu protiv njega.

„Ono što se desilo sa Novakom na US Openu bio je primer kako on može stvari da shvati na pogrešan način. Bila je to situacija u kojoj se, nažalost, nije dobro snašao, jer je trebalo da ode na konferenciju za medije, kaže izvinite i da potom ide dalje. Svi smo mi na terenu uradili nešto pogrešno, a ovo je bio samo nesrećan slučaj. Nije bilo ništa maliciozno, nije imao nameru da pogodi sudiju, bila je to čista nesreća“, dodao je Rusedski.

On kaže da je Novak u toj situaciji povukao nekoliko pogrešnih poteza.

„Trebalo je da podigne ruke, prizna grešku i krene dalje, ali umesto toga, napustio je kompleks US Opena i poslao poruku preko društvenih medija da kaže kako mu je žao. To nije bio način da se to uradi i da je sve uradio drugačije, ljudi ga ne bi toliko kritikovali. Bio je razočaran, izgubio je priliku da osvoji 18. grend slem, alai sa tim morate da se nosite. Njegovo ponašanje te noći nije bilo nešto što se očekuje od prvog igrača sveta, bilo da je reč o tenisu ili bilo kom drugom sportu“, zaključio je Britanac.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar