Bogdan Obradović stoji ispred srpske zastave
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Bogdan Obradović, bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, za Nova.rs pričao je o nesvakidašnjoj diskvalifikaciji Novaka Đokovića sa US Opena.

PROČITAJTE JOŠ

„Šta da kažem, poprilično surovo. Pravilo jeste takvo, ali ako postoji zloupotreba lopte ili reketa, pravila su striktna. Ako je udarac upućen ka sudiji ili publici, to je ‘difolt’ (podrazumeva se, prim.aut). Nema diskusije“, jasan je Obradović za Nova.rs.

Iako je u pitanju nesrećan slučaj, iako ne postoji namera, iako je prvi teniser sveta odmah pritrčao pogođenoj sudiji, ništa nije moglo da ga spase.

„Na tvrdoću odluke verovatno ima i odnos prema ATP, formiranje nove unije igrača… Znate, nigde ne postoje neke zvezde, turnir na sebe gleda kao zvezdu. Mi emotivno gledamo ka Novaku kao velikanu, a turnir gleda ekonomsku moć“, kaže Obradović.

On zatim dodaje:

„Mi možemo da se saosećamo sa tim, ali svi oni koji nisu iz te zemlje će suprotno da osećaju“.

Koliko je Đokovićeva eliminacija sa US Opena odjeknula svedoče i reči odbrane Matsa Vilandera, inače velikog kritičara prvog reketa sveta.

„Vilander je odlično, pozitivno reagovao, uspeli smo čak i njega da pridobijemo posle toliko godina. Sve te naše muke veća su patnja nego njima“.

Bivši selektor Dejvis kup tima Srbije osvrće se i na pravilnik.

„Šta pravilo govori, da li se lopta odbila ili nije, da li postoji namera ili ne, da postoji publika ne bi Novak napucavao lopticu. Igrači su se opustili, što bi i organizatori trebalo da znaju. I Novak može da ih tuži… Jeste, može da povredi sudije ili navijače, ali njih nema, udario je u prazan prostor i loptica se odbila ka sudiji“, u neverici je pričao Obradović.

Nada se da neće biti dalje kazne, iako postoji mogućnost.

„Mislim da ako Novakove izjave budu pomirljive, ako ostane na ovome, kaže da poštuje kaznu i da je pogrešio, i ne bude se kopalo dalje, onda će sve otići u pozitivnom smeru. Pravilo su jasna, ali su specifična dešavanja. Da li je Novak pogrešio – jeste, nesportski je gest, loš primer i ne treba to da radi“, zaključio je Obradović.

O eliminaciji Novaka Đokovića sa US Opena pročitajte i ovo:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare