Foto: EPA-EFE/MICHAEL DODGE

Novak Đoković je diskvalifikovan sa US Opena, odluka sudija, koji su se pozvali na pravila bila je ispravna, ali bilo je mnogo situacija kada su na slične ekscese gledali sasvim drugim očima.

Na društvenim mrežama osvanuli su primeri kako su se sudije ponele u nekim drugim situacijama, sličnim onoj koja se dogodila Đokoviću protiv Karenjo Buste u Njujorku.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedan od primera bio je baš meč polufinala Mastersa u Monte Karlu, 2014. godine između Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Bio je sam početak meča, drugi gem, Federer je posle dosuđenog auta na servisu, isto tako nesmotreno odigrao lopticu, ona je pogodila u glavu sakupljača loptica na mreži.

Reakcija? Svi su se nasmejali i aplaudirali, nije bilo opomene, ali doduše, dečak nije pao kao što je bio slučaj sa ženom, linijskim sudijom na US Openu, u meču Novaka i Karenjo Buste.

 

Slučaj sa Federerom je u tome što on često baca lopticu ka sakupljačima u očekivanju da će ih oni uhvatiti. Ovaj dečak to nije uradio, ali je procenjeno da nije bilo nikakve namere da uradi nešto loše.

Slično mu se jednom dogodilo i na Australijan Openu…

O eliminaciji Novaka Đokovića sa US Opena pročitajte i ovo:

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare