Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)

Stao je u odbranu Đokovića.

Foto: Nova.rs
Foto: Promo

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna

Australijski novinar koji radi na „Skaj Njuzu“, Džejms Mekfirson pohvalio je Novaka Đokovića zbog gesta prema nedavno preminulom novinaru Majku Diksonu.

Pročitajte još

Mnogi su osuđivali Novakov odluku da se ne vakciniše protiv koronavirusa. Srbin je dobijao puno kritika zbog toga.

Dikson je pisao o tome da Novaka Đokovića „trebalo proterati“ uz poruku da je prokockao sve šanse da postane najveći svih vremena i da su to Rafael Nadal i Rodžer Federer.

„Već sam od ranije cenio Novaka Đokovića, to je teniser koji je propustio grend slemove i izgubio prvo mesto na ATP listi umesto da se vakciniše protiv korona virusa samo da bi igrao. Kakav god bio vaš stav o vakcini protiv korona virusa, morate da se divite tipu koji je u svetu pragmatizma – odlučio da se zauzme za svoje principe. Australijanci, koji su vakcinisani, samo da bi mogli da odu do prodavnice, mrzeli su ga. Ta mržnja i dalje nije potpuno nestala. Ovog vikenda jedna ovca na dve noge koja je bila na tribinama vikala mu je dok je servirao: ‘Vakciniši se, druže!'“ rekao je Mekfirson uživo u emisiji.

Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Potom je pustio snimak završnice meča Đokovića i Tomasa Martina Ečeverija, kada je Srbin odservirao as na meč lopti i došao do pobede.

„Tako se odgovara kritičarima, asom. Ove nedelje se desilo još nešto što je pokazalo kakav je karakter Novaka Đokovića. Jedan od najvećih kritičara Novaka Đokovića, britanski novinar Majk Dikson, preminuo je za vreme turnira, imao je samo 59 godina. Dikson je predvodio ujdurmu protiv Đokovića da bude izbačen jer nije bio vakcinisan, zvao ga je opasnom budalom, pričao je da mu je reputacija narušena i da ne može da se popravi. A, šta mislite kako je Novak reagovao kada je Dikson preminuo? Pa, ostavio je poruku na Tviteru i izrazio saučešće porodici Majka Diksona. Novakovi kritičari nikada nisu bili tako velikodušni prema njemu. Nije izgubio od 2018. godine na Australijan openu, sad je u četvrtfinalu, a nastavlja da diže lestvicu – i na terenu, ali i van njega“, naglasio je Mekfirson.

Đoković je trenutno u Melburnu gde ga čeka četvrtfinalni okršaj na Australijan openu protiv Tejlora Frica u utorak od 4.30.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare