Nastavljena je seča favorita na Vimbldonu. Hubert Hurkač je nakon dvodnevnog maratona uspeo da sruši Danila Medvedeva, trenutno drugog tenisera sveta, sa 2:6, 7:6(2), 3:6, 6:3, 6:3.

To znači da će Rodžer Federer imati, barem na papiru, lakšeg protivnika na putu ka finalu Vimbldona.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, Fučovič će upravo u četvrtfinalu odmeriti snage sa najuspešnijim igračem na travi svih vremena. Federer je neposredno posle susreta sa Sonegom prokomentarisao činjenicu da će njegov rival (u tom trenutku se još nije znao rasplet duela) imati znatno manje vremena za odmor od njega.

„Nisam srećan zbog toga. Nije fer iskreno. Ali, tako je. I ja sam bio nekada u tim situacijama. Oni su mladi, mogu da se oporave. Tako da za njih to nije problem“, rekao je Federer nakon što je savladao Lorenca Sonega.

Medvedev i Hurkač su meč započeli u ponedeljak, ali je on prekinut zbog kiše u četvrtom setu. Naime, meč je odigran na terenu broj 2 koji i dalje nije pokriven krovom, pa susret nije mogao da bude nastavljen u ponedeljak.

Prekinut je u trenutku kada je Hurkač imao 4:3, a u nastavku duela Rus nije pokazao igru drugog igrača sveta.

Praktično je poklonio rivalu četvrti set duplom greškom na brejk lopti, a onda i u trećem gemu petog seta doživljava brejk bez da osvoji i poen.

Bilo je jasno da nije na svom nivou, pa je tako Hurkač lako zakazao duel sa Federerom.

Švajcarac tako ima čitav dan pauze ovog utorka, dok je Hurkač morao da izlazi na teren kako bi dovršio meč sa Medevedevim.

Parovi četvrtfinala Vimbldona

Sreda

Beretini – Ože-Alijasim

Đoković – Fučovič

Federer – Hurkač

Hačanov – Šapovalov

Bonus video

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare