Dino Rađa ogorčen je što Hrvatska nije na Olimpijskim igrama, a prokomentarisao je usput i balkansku klupsku situaciju.

PROČITAJTE JOŠ

„I meni zaista nije jasno kako su sve tri reprezentacija protiv kojih smo igrali, dakle, Brazil, Tunis i Nemačka bile agresivnije od nas. Shvatam da je Babo (Bogdanović prim. aut) došao dva dana pre turnira, Žižić sedam, Hezonja deset, znam da je to sve jako teško uigrati, ali postoje neki principi. Ne, nije mi jasno da nije bilo agresivnosti, ali ne bih voleo da se prepucavam s Mršićem preko novina, to nema smisla“, počeo je Rađa intervju za Sportske novosti.

Onda je napao ABA ligu.

„Generalno, to je ta ABA liga, to nad***vanje ko ima više para i ko će kupiti više stranaca od najboljih, Partizana, Zvezde, Budućnosti, Cedevite Olimpije. I onda se igrači ne mogu razvijati, tu sve umire. Evo, niti Srbi nisu na Igrama“, podsetio je.

Smatra da su hrvatski klubovi posebno na udaru.

„Ti ne možeš u ovom trenutku da objasniš jednom Zadru, Ciboni ili Splitu da ta ABA liga ne koristi nacionalnim interesima, nacionalnom prvenstvu. I sada svi nas prozivaju, a mi u reprezentaciji imamo igrače koji su 11 meseci u klubovima, s nama tek mesec dana. Kog mladog igrača su ti klubovi izbacili“, pita se Rađa, predsednik Stručnog saveza KS Hrvatske.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare