Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Godinama je publika u Njujorku bila protiv Novaka Đokovića. Sada bi njen izostanak na terenima "Flašing medousa" možda mogao da bude problem najboljem teniseru sveta na putu do nove grend slem titule.

Tako smatra Rikardo Pjati, trener Janika Sinera.

PROČITAJTE JOŠ

„Možda će postojati problem onim igračima koji će morati da se naviknu na različite situacije nego inače, kao što je odsustvo javnosti. Za tenisere kao što je Siner to se neće mnogo promeniti, ali za nekoga poput Đokovića, naviknutog na prepunu publiku uz centralni teren, nemanje (turnirske) atmosfere i življenje sa toliko ograničenja može biti malo otežavajuće“, rekao je Pjati.

Ponovio je da ne veruje da će prekid tenisa zbog pandemije negativno uticati na najbolje igrače.

„Video sam mnogo vrhunskih igrača koji treniraju u Monte Karlu i svi igraju kao ludi. Oni nisu samo na želejnom nivou. Naprotiv, oni pripremljeni su više nego inače.“

Bez obzira što neće biti publike, italijanski trener nema dilemu ko je prvi favorit: Novak Đoković. Iza njega je Dominik Tim. Ipak, dodao je da je još nekoliko momaka u trci za titulu.

„Medvedev, Citsipas, Beretini. Medvedev je, čim je izbila pandemija, unajmio vilu sa teniskim terenom i počeo da trenira kao lud. Definitivno je kandidat. Beretni može veoma daleko da stigne jer će mu iskustvo sa polufinala prošle godine sigurno pomoći. Zna šta mora da učini da bi mogao dobro da igra tamo“, objašnjava Italijan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar