Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, nedavno je objavio da neće igrati na turniru u Madridu, a sada australijski novinar tvrdi da zna razlog zbog kog je odustao.

PROČITAJTE JOŠ

Ova odluka zaintrigirala je čitavu svetsku javnost, pa je bilo mnogo nagađanja zbog čega se odlučio na ovaj korak.

Australijski novinar Sem Gudvin u tekstu za Jahu, ističe da je „bol u srcu“, odnosno tuga, glavni razlog Novakovog odustajanja.

Đoković je više puta isticao da mu smeta, pogotovo u ovim godinama, što je toliko odvojen od porodice. Na većinu putovanja teniseri mogu da povedu jednog ili tek nekoliko članova tima, pa je tako Srbin često morao da bude odvojen od porodice.

Zbog koronavirusa su ovi protokoli veoma striktni, pa je u Australiji morao da bude dve nedelje u potpunoj izolaciji, a više od mesec dana nije imao mogućnost da vidi najbliže.

Novak Đoković i Jelena Đoković Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Upravo je prisustvo porodice u Beogradu često isticao kao jedan od razloga zašto se toliko dobro oseća.

Novinar iz Australije je ovako objasnio svoj stav.

„Đoković je odigao samo četiri turnira ove sezone, nakon što je rešio da napravi pauzu posle 18. grend slem titule, osvojene na Australijan openu u februaru. Posle osvajanja krune na Melburn parku, Đoković je upozorio na to da će možda igrati manje turnira u 2021. kako bi mogao da provede više vremena sa svojom mladom porodicom. Srbin konstantno priča kako to što je daleko od supruge Jelene i njihovo dvoje dece – predstavlja težak teret za njega“, stoji u tekstu.

I zaista, Đoković je više puta isticao takav stav.

„U pojedinim trenucima to mi slama srce. Moraću da korigujem svoj raspored. Vreme koje ne provodim sa porodicom svakako utiče na mene, kao i činjenica da ne mogu da putuju sa mnom. To je veliki problem za mene“, rekao je Đoković.

Novak sa suprugom Jelenom ima dvoje dece, šestogodišnjeg Stefana i trogodišnju Taru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare