EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Dan koji je odneo nekoliko favorita na Vimbldonu

Šveđanin Mikael Imer napravio je veliko iznenađenje na Vimbldonu, pošto je u drugom kolu eliminisao Tejlora Frica nakon pet setova i vleikog preokreta – 3:6, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2.

Meč je trajao dva sata i 48 minuta, a Imer će u narednom kolu igrati protiv Daniela Elahi Galana iz Kolumbije, koji je izbacio Oskara Otea u četiri seta.

PROČITAJTE JOŠ:

Imer je tek 59. na svetu, dok je Fric na devetoj poziciji trenutno, ali će verovatno pasti na ATP listi posle Vimbldona.

Šveđanin je imao veliku podršku sa tribina, a plasmanom u treće kolo ponovio je najbolji rezultat na gren slem turnirima ostvaren na Rolan Garosu i US Openu.

Fric je prošle godine bio četvrtfinalista u Londonu, ali je i pre Vimbldona ove sezone ispao već u osmini finala turnira u Kvinsu od Adrijana Manarina.

Relativno lako je Amerikanac uzeo prva dva seta, a u tom periodu nije pretrpeo niti jedna brejk.

Delovalo je da je sve gotovo posle ranog brejka Frica u trećem setu, ali je Imer digao nivo igre i sve preokrenuo u svoju korist.

Odmah je uzvratio brejk, a na 4:3 je napravio novi koji je bio ključan za osvajanje seta. Do kraja meča viđena su tri brejka i sva tri je napravio Šveđanin.

Fric se nalazio sa strane žreba gde je i Novak Đoković, a njihov duel bio je projektovan tek za polufinale. Ipak, do njega neće doći, a ranije je sa iste strane žreba ispao i Kasper Rud, te se Srbinu povećavaju šanse za titulu na Vimbldonu.

BONUS VIDEO Đoković besni na svoj tim u boksu u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar