Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Velika borba okončana je posle drame u pet setova, Novak zna koga će morati da pregrmi posle Sinera, a dobro je što se i protivnik pošteno izmorio.

Britanski teniser Kameron Nori pobedio je belgijskog igrača Davida Gofana i plasirao se u polufinale Vimbldona sa 3:6, 7:5, 2:6, 6:3, 7:5.

PROČITAJTE JOŠ:

Nori će biti rival našem predstavniku Novaku Đokoviću, koji je u četvrtfinalu savladao Janika Sinera posle tri sata i 39 minuta i pet setova – 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2.

Nori i Đoković su se sastali do sada samo jednom i taj jedan put je u Torinu prošle godine slavio srpski teniser. Uz to, Nori će imati nešto manje vremena za odmor posle tri sata i 31 minuta tenisa, što samo može da raduje iskusnijeg i boljeg Đokovića.

Belgijanac je prvi set dobio zahvaljujući brejku u šestom gemu za 4:2 i to iskoristivši jedinu šansu koja mu se ukazala.

Nori u poslednje vreme igra veoma dobro, ali je Gofan iskusniji i na najvećoj sceni je daleko duže.

U prvom setu mu je pomoglo i to što je Noriju „škripao“ drugi servis posle kog je Gofan daleko bolje riternirao i bio ubojitiji.

Mimo toga je Belgijanac imao više vinera i manje grešaka, ali je reč bila o nijansama, koje su i odlučile taj deo igre.

U drugom je Nori bio nešto agresivniji i precizniji i to mu se isplatilo na kraju. Pretrpeo je brejk u sedmom gemu, sateran je bio uza zid i onda je ribrejkom poravnao na 4:4.

Pre toga se strašno mučio na svom servisu, nakon toga je zaigrao mnogo žešće i još jednim brejkom je potpuno vratio ravnotežu u meč.

Treći set je počeo slabo, kao i drugi, ali ovog puta Gofan nije ponovio svoju grešku iz rane faze prethodnog seta kada je prokockao „silu“ brejk prilika.

David Gofan, Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Kaznio je sve propuste Norija, duplim brejkom stigao do 3:0, posle čega je izgubio jedan svoj servis za 4:2, što je Noriju bilo nedovoljno da napravi čudo.

Gofan je otišao na 5:2, odservirao za 2:1 i nagovestio da će proći u polufinale. Ipak, u četvrtom setu dugi gemovi nisu bili garancija ni za jednog igrača.

Na kraju je tek Nori uspeo da prelomi u osmom, kada je „brejknuo“ rivala za 5:3, a onda na trećoj set lopti u devetom gemu pogodio sjajno u „T“ liniju.

Tim servisom je obezbedio peti set i sebi uvećao šanse da bar na snagu prelomi meč sa Gofanom.

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Ipak, Gofan je nastavio da igra veoma oštro, ravno i precizno, a svašta je morao da pogodi da bi probio Norija u poenu za 4:3.

Dotle je viđena samo jedna brejk lopta i nije je iskoristio upravo David u drugom gemu.

Međutim, kada je došlo do završnice seta, Nori je „dodao gas“, Gofan je popustio u presudnom momentu i izgubio svoj servis za 6:5 u korist Britanca.

Nori je uzeo dva poena do 30:0, Gofan se vratio, ali britanski igrač, za kog je navijala kraljevska porodica nakon toga nije iskoristio prvu meč loptu.

Ipak, došao je do druge, nju nije hteo da ispusti iz ruku i Gofan je posle tri i po sata tenisa morao da mu pruži ruku.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana (PROMO)

Prijatelj specijala je MaxBet.

BONUS VIDEO: Novak odigrao nestvaran udarac, bacio se na travu, pa pravio šou i širio ruke kao avion

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar