Foto: Tanjug/AP/Frank Franklin II

Novak Đoković je zadovoljan svojom igrom na startu US Opena. Posle pobede nad Damirom Džumhurom rekao je da se oseća dobro i da je spreman za naredne izazove na putu ka tituli.

Svetski broj jedan je posle 118 minuta igre savladao Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine sa 6:1, 6:4, 6:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Reklo bi se, rezultatski lako, ali drugi set je bio prilično dramatičan. Džumhur je odlično igrao i Novak mu je sportski čestitao na tome.

PROČITAJTE JOŠ: Novak lako protiv Džumhura, sledeći je Edmund!

„Odlično sam počeo meč, lako dobio početni set. U drugom je bilo teže, on je jedan od najbržih igrača na Turu, mnogo loptica je vratio. Igrao je neke zaista divne poteze i poene. Tako je bilo do sredine drugog seta, bio sam zadovoljan kada sam uspeo da rešim taj drugi set. U trećem sam podigao igru za nekoliko nivoa“, kaže Novak.

Primetno je bilo da je Novak tokom meča reagovao više puta emotivno, kada je izbacio iz sebe negativnu energiju. Pitali su ga posle meča šta je to što ga tera na takve poteze.

„Intenizet igre, stalo vam je da dobijete teniski meč, vi ste profesionalac. Da mi nije stalo ne bih ni bio ovde. Igram sa mnogo intenziteta, želim da dam mnogo energije na terenu. Nekad možda nije sve super pozitivno, ali morate da odreagujete tako na neke stvari, da izbacite to iz sebe i oporavite se. Nekad se desi da izgubim fokus, ali ključ je da se što pre vratim“, iskren je Đoković.

Još jednom se osvrnuo na prazne tribine.

„Teško je reći… Bitno je da imate svoje ljude u boksu, uvek se okrenete njima. To je tako, prosto očekujete od njih podršku i uvek se okrenete ka njima, bio pun stadion ili ne. Tako je na putu kroz meč, i onda na kraju, naravno, sa njima uvek proslaviš tu pobedu. Jeste čudno što nema publike, ne želite da vaš boks aplaudira kad se desi nešto loše, kad protivnik pogreši… Igramo na najvećem stadionu u našem sportu. Prošle nedelje sam igrao dobro, osvojio turnir, nadam se novim uspesima, imam veliko samopouzdanje“.

Retkost je da Novak nedelju dana pred grend slem igra turnir, ali tako nešto je moralo da bude ovog puta. Masters Sinsinati je bio dobra uvertira za US Open jer je pauza bila preduga i trebali su svima mečevi.

„Dobro se osećam. Moram da budem iskren, u polufinalu je bilo problema, usledilo je dobro finale. Imao sam 48 sati da se pripremim za ovaj meč. Možda nije mnogo, ali danas nije bilo suviše vlažno na terenu. Dobra stvar za mene kad igram na grend slem turniru je što imam dan između da se odmorim. To ću iskoristiti na pravi način, moram da vratim energiju za sledeći meč“, zaključio je Đoković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar