Filip Krajinović na startu US Opena igra protiv Mikaela Imera
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Filip Krajinović uspešno je započeo US Open, pošto je u 1. kolu bez mnogo problema savladao Šveđanina Mikaela Imera u tri seta - 6:2, 7:6(3), 6:3.

Duel srpskog i švedskog tenisera bio je četvrti prema programu na Terenu 12, i trebalo je da krene oko 23 sata, ali su se prethodni mečevi odužili.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi su izašli Dušan Lajović i Jegor Gerasimov koji je eliminisao našeg asa i prošao u drugu rundu posle četiri seta i dva i po sata borbe.

Zatim su Džek Sok i Pablo Kuevas igrali u pet setova – 3:6, 6:4, 6:2, 4:6, 7:6(2), da bi potom mesta ustupili Katerini Bondarenko i Eli Klik. I one su igrale maksimalan broj setova – 3:6, 6:3, 6:1.

Tako su tek sat posle ponoći na red došli Krajinović, 26. teniser sveta, i Imer (71. na ATP listi). Do sada su imali jedan susret i slavio je srpski reprezentativac, i to ove godine u Monpeljeu 6:1, 6:1, a ni sada mu nije prepustio ni set.

Prilično lako, sigurno, ubedljivo – posle dva sata i 17 minuta zasluženo je prošao u 2. kolo. Od starta je najavio kako će se borba odvijati… Napravio je dva brejka u prva tri gema, Imer je vratio jedan, ali je Krajinović na servis rivala pokazao dominaciju i napravio prvi korak ka trijumfu.

Velika borba viđena je u drugoj deonici. Sve do sredine nije bilo brejk prilika, da bi Filip prvi oduzeo servis za 3:2, ali je istom merom uzvratio Šveđanin, pa je taj-brejk morao da rešava. I tamo je srpski teniser pokazao i snagu, i prisebnost, i bilo je jasno da će se radovati.

Neophodni brejk napravio je u drugom gemu trećeg seta i stečenu prednost sigurno je čuvao do samog kraja, da bi prvu meč loptu pretvorio u pobedu. U narednoj rundi igraće sa Amerikancem Markosom Gironom koji je savladao Australijanca Marka Polmensa – 6:4, 6:7 (5), 3:6, 6:4, 6:2.

Meč između Krajinovića i Imera, u 1. kolu US Opena, mogli ste da pratite uz Nova.rs.

US OPEN, prvi dan

Krajinović – Imer 6:2, 7:6 (3), 6:3

Đoković – Džumhur u toku

Lajović – Gerasimov 1:6, 6:4, 4:6, 4:6

KRAJ! Gem, set, meč – Krajinović!

Sjajno je odigrao Filip Krajinović i na startu US Opena prilično lako savladao Mikaela Imera u tri seta.

4:1 – Dva brza gema

Upisao se Imer u trećem setu na semafor, ali Krajinović nastavlja gde je stao i to bez izgubljenog poena.

3:0 – Potvrda brejka, ali

Morao je Krajinović dobro da se pomuči za svaki poen, pa i da spasi brejk šansu, što je uspešno učinio i grabi ka 2. kolu.

2:0 – BREJK!

Bravo, Filipe! Spasao je Imer prvu, ne i drugu od tri vezane brejk lopte, pa je Krajinović stekao važnu prednost na putu ka trijumfu.

1:0 – POČEO JE TREĆI SET

Pravi početak Krajinovića, sa nulom na startu trećeg seta krenuo je ka konačnoj pobedi.

Foto: EPA-EFE/FRANCIS MALASIG

7:6 (7:3) – TAJ-BREJK PRIPAO KRAJINOVIĆU!

Uspeo je Krajinović prvi da dođe do mini-brejka i potom ga je potvrdio za vođstvo 4:2. Dodatno se rasplamsala borba, uzvratio je Imer mini-brejkom, ali je srpski teniser na servis rivala uzeo oba poena za 6:3 i set loptu. To znači da Filip ima dve prilike da privede set u svoju korist i to je odmah i učinio – 7:3!

6:6 – Taj-brejk

Opet su po jedan poen ispustila obojica na svoj servis, Filip je i drugi put opstao u drugom setu, pa ga taj-brejk rešava.

5:5 Namučio se Filip

Teškom mukom je Krajinović opstao u setu na svoj servis, ali je posle drugog izjednačenja produžio borbu.

4:4 – Krajinović sa nulom izjednačio

Imer je potvrdio brejk bez većih problema, da bi Krajinović uzeo svoj servis gem sa nulom.

3:3 – Uzvraća Imer istom merom

Nije dugo Filip imao prednost, odgovorio je Imer istom merom i drugu šansu pretvorio u izjednačenje. Idemo dalje…

3:2 – BREJK!

Kao da smo prizvali brejk… Stekao je Krajinović dve vezane šanse da oduzme servis rivalu i prvu je pretvorio u prvo vođstvo u ovom setu.

2:2 – Bez brejk šansi

Nijedna brejk prilika nije viđena u četiri gema drugog seta meča između Krajinovića i Imera…

ĐOKOVIĆU PRVI SET

Ekspresno je Novak Đoković započeo US Open i uzeo je prvi set protiv Damira Džumhura, a i njihov meč možete pratiti u Nova.rs lajv blogu.

1:1 – Čuvaju se servisi

Imer je ispustio dva poena i sačuvao servis, a isto je učinio i Krajinović ali posle „đusa“.

POČEO JE DRUGI SET

Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

6:2 SET ZA KRAJINOVIĆA!

Nije iskoristio prvu, jeste drugu set loptu i posle 35 minuta napravio je Krajinović prvi od tri potrebna koraka ka trijumfu.

5:2 – Dominacija i novi BREJK!

Konačno jedan brži gem koji pripada Krajinoviću bez izgubljenog poena. U sedmom je opet poveo 0:30 na Imerov servis i opet je Šveđanin imao odgovor, ali ne do kraja pošto je Filip napravio i treći brejk. Sada servira za osvajanje prvog seta.

3:2 – Malo je falilo…

… da Filip opet stekne dva brejka prednosti. Poveo je 0:30 na servis rivala, ali je Imer nanizao tri poena, da bi naš as izborio „đus“ i nije potom mogao da oduzme servis.

3:1 – Imer vraća jedan brejk!

Uzvraća švedski teniser, ali Krajinoviću ostaje brejk prednosti. Dva puta je 26. igrač sveta spasao brejk priliku, ne i treći put pa je ispustio servis.

3:0 – Novi BREJK!

Pokazuje Krajinović da je u odličnoj formi i već vodi 3:0. Napravio je još jedan brejk, ovaj put sa nulom – impresivno.

1:0 – BREJK, bravo!

Sjajan početak za Filipa Krajinovića! Iskoristio je prvu brejk priliku koja mu se ukazala na startu meča da posle četiri minuta povede.

01.01 POČEO JE MEČ!

01.00 – Meč uskoro počinje

Krajinović i Imer su na terenu, Šveđanin će prvi servirati i meč treba da počne veoma brzo. Za ljubitelje tenisa nema spavanja…

Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

00.53 – Pratite i Novaka uživo sa nama

Skoro u isto vreme US Open počinje i za Novaka Đokovića, koji u 1. kolu igra sa Damirom Džumhurom. I njihov meč, sa stadiona „Artur Eš“, možete da pratite uživo uz Nova.rs.

00.47 – Krajinović se načekao

Skoro dva i po sata kasnije od planiranog na Teren 12 izlaze Filip Krajinović i Mikael Imer. Njihov duel je četvrti prema programu, a prethodna dva, po jedan u muškoj i ženskoj konkurenciji, otišli su i maksimalan broj setova. Umesto oko 23 sata, meč će početi sat i više posle ponoći, ali sve je to US Open…

00.45 DOBRO DOŠLI

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar