Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Novak Đoković je na ATP Tur finalu u Londonu po rekordni šesti put podigao trofej za najboljeg igrača sezone.

Uoči početka završnog turnira sezone u singlu, u „O2 Areni“ je priređena svečana ceremonija dodele trofeja najboljem igraču u 2020. godini.

PROČITAJTE JOŠ:

„Veoma sam srećan. Bila je ovo čudna godina sa skoro šest meseci pauze za sve nas. Počeli smo sezonu ponovo u avgustu i nastavio sam gde sam stao pre karantina, imao sam sjajnu seriju. Veoma sam zadovoljan kako se situacija razvijala. Moram da kažem veliko hvala mom timu na podršci u ovom teškim vremenima, što su verovali u mene. Ovo je kruna svega u godini i nestvarno mi deluje da sam godinu završio kao broj jedan šesti put“, rekao je Novak na ceremoniji.

PROČITAJTE JOŠ: Novak je čudo, zaista čudo VIDEO

Dodao je i da su mu osećanja zbog svega što se dešavalo od početka godine prilično pomešana.

„Ova sezona bila je veoma teška, iskusili smo teška vremena zbog koronavirusa, tako da je moje srce uz sve one koji su zbog toga propatili. To je razlog zašto sam, kada je reč o emocijama, malo rastrzan između sreće što sam sezonu završio kao prvi i tuge zbog svega što se dešava u svetu“.

On je do dolaska na ovaj turnir osvojio četiri titule u 2020. od toga jednu na grend slem takmičenjima, početkom godine u Melburnu.

Bio je najbolji i u Dubaiju, na Mastersu Sinsinati, Mastersu u Rimu, a igrao je i finale na Rolan Garosu.

Ostvario je skor od 39 pobeda i tri poraza i godinu završio ispred svog velikog rivala, Španca Rafaela Nadala.

Novak je šesti put najbolji na kraju godine, time je izjednačio rezultat Amerikanca Pita Samprasa, koji je broj jedan na kraju godine bio šest puta uzastopno, između 1993. i 1998.

Takođe, Đoković u Londonu pokušava da po šesti put osvoji ATP Tur finale i po tome se izjednači sa Švajcarcem Rodžerom Federerom.

Na turniru u grupi „Tokio 1970“ startuje u ponedeljak, 16. novembra od 15 časova, a protivnik mu je Argentinac Dijego Švarcman.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare