Novak Đoković Dejvis Kup
Novak Đoković Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Najbolji teniser u istoriji Novak Đoković ove sezone nije bio na svom prepoznatljivom nivou osim u momentima kad je to zaista želeo.

Osvojio je zlato na Olimpijskim igrama, pobedio u finalu Karlosa Alkaraza u dva taj-brejka i odigrao jedan od najboljih mečeva godinama unazad.

PROČITAJTE JOŠ:

Smireno, stabilno, precizno i kada je trebalo, zaista šampionski. Pokazao je da i dalje može da pobeđuje mlađe od sebe čak i kada oni igraju svoje najbolje partije.

Francuski teniser Aleksandre Miler jedan je od onih koji tvrde da je Đoković bolji jer predstavlja strašniju pojavu na terenu.

„Protiv Novaka, istina je da nikad pre nisam osetio nešto takvo na teniskom terenu. Bilo je kao gušenje. Čovek vam ne ostavlja ništa, ni mrvicu. To je užasno. Igrao sam sa Karlosom na Vimbldonu i to je bilo skoro opuštajuće u poređenju sa Novakom. Karlos te pušta da dišeš pomalo, ali Novak te stalno davi“, rekao je Miler, a preneo je We Love Tennis.

Sa Novakom se sastao prošle godine na US Openu kada je glatko izgubio u tri seta sa 6:0, 6:2, 6:3, dok je iste godine igrao sa Alkarazom na Vimbldonu i takođe izgubio u tri seta.

„Đoković ti ne daje da dišeš. I kad je bilo 6:2, 2:0 bojao sam se. Mi govorimo sebi: ‘Hoću li da igram’, i dok Alkaraz jeste onako atraktivniji, ali sam protiv njega imao gemove koje sam dobijao lako. Đoković je definitivno impresivniji“, rekao je Miler.

BONUS VIDEO: Novakov trening pred Dejvis kup meč protiv Grčke

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar