Foto: Tanjug/AP/Frank Franklin II

Novak Đoković je sjajno uradio posao na startu US Opena, pošto je pobedio Damira Džumhura iz BiH sa 6:1, 6:4, 6:1, ali nije sve išlo kako se očekivalo.

Ne toliko zbog igre protivnika, kome se nema šta zameriti, jer je Damir igrao odlično, već zbog novih pravila koja teniserima nisu pojašnjena uoči početka turnira.

PROČITAJTE JOŠ:

Problem je u računanju vremena između dva poena. Igrači su na Mastersu Sinsinati imali vremena da odu po peškir i obrišu se, a sudije na US Openu odmah kreću sa računanjem 25 sekundi.

PROČITAJTE JOŠ: Novak: Nekad je bitno da izbacite frustraciju iz sebe

Novak Đoković je dobio opomenu od strane francuskog sudije Damijana Dumusoe, što mu nije bilo pravo.

„Zašto ste to počeli da radite?, pitao je Novak sudiju u stolici.

Novak je rekao da je na prethodnom turniru bilo više vremena da ode po peškir kako bi se obrisao.

Sudija mu je rekao da se je sudijama savetovano da se računanje vremena uključi brže za US Open (pravilo ITF).

„Kako to radite drugačije? Zašto? Nema objašnjenja? Hvala vam što ste nas obavestili“, bio je ironičan svetski broj jedan.

Novak je posle meča objasnio da se prosto radi o novom nesporazumu zbog nedostatka komunikacije.

„Niko mi na to nije skrenuo pažnju. Nedostatak komunikacije je nešto što me opet brine. To me stvarno izbacuje iz ravnoteže… Igrali smo u određenom tempu, tako da kažem, navikli smo se to na Sinsinati mastersu, koji se završio pre dva dana. Sada, dva dana posle imamo drugačije pravilo koje nam nije dostavljeno. To je nešto neprihvatljivo, nekorektno“, zaključio je Novak.

Podsećanja radi, u pitanju je isti sudija koji je vodio finalni meč Australijan opena ove godine u kojem je Novak pobedio Dominika Tima sa 3:2 u setovima.

Pred kraj drugog seta, Dumusoa je izrekao Novaku drugu opomenu zbog prekoračenja vremena za servis, što je Novaka naljutilo.

„Bravo, proslavio si se sada“, rekao mu je tada Novak pošto ga je prethodno potapšao po patici kada je prolazio kraj njega.

Očigledno, Francuz ima neki pik na Novaka…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare