Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Po završetku grend slema u Parizu, Novak Đoković će imati dve nedelje odmora pre nego što nastavi sa turnirima na evropskom tlu.

Ova i ovakva sezona, koja je pet meseci bila u prekidu zbog pandemije koronavirusa, trebalo bi da se završi 22. novembra, finalnim mečom na ATP Tur finalu u Lonodnu.

PROČITAJTE JOŠ:

Rolan Garos, odigran u neobičnom, jesenjem terminu, tek je završen, ali najbolji svetski teniseri nastavljaju sa bitkom za bodove i titule.

Ove nedelje igra se u Saknt Peterburgu, Kelnu i na Sardiniji, naredne u Antverpenu, a u poslednjoj nedelji oktobra, u Beču i Astani.

Za novembar su rezervisani Masters u Parizu, te turnir u Sofiji i konačno, pojavljivanje osmorice najboljih u londonskoj O2 Areni.

Šta je plan Novaka Đokovića posle Pariza?

Čelnici turnira u Beču potvrdili su da će Novak igrati tamo od 26. oktobra, što znači da šampion Australijan opena ima priliku da osvoji novih 500 poena.

Neće mu biti nimalo jednostavno, jer su prijavljeni i Dominik Tim, Stefanos Cicipas, Danil Medvedev, Dijego Švarcman, Mateo Beretini i Andrej Rubljov, ali nije mu nepoznat teren.

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Novaku će to biti treće pojavljivanje u Beču, ali prvo posle 13 godina i titule koju je osvojio pobedom u finalu nad Stanom Vavrinkom.

„Dobio sam specijalnu pozivnicu, biće mi to odlična priprema za nastup na Mastersu u Parizu“, rekao je Novak posle finala sa Nadalom u Parizu.

Potom sledi novi fokus na Pariz, ali u onim dvoranskim uslovima, što će mu svakako mnogo više prijati.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak ne može u „Bersiju“ da dođe do novih bodova, jer brani trofej, tako da će mu i Pariz doći u nekako opuštenijoj varijanti, s obzirom na to da može da bira bolji rezultat od dva, po pravilima računanja ATP liste koji važe u ovom kovid periodu.

Zato je za očekivati da će mu Beč, a pre svega Pariz, biti generalna proba za London gde prošle sezone nije uspeo da prođe grupnu fazu.

Novak, na poslednjem londonskom hepeningu (jer se završni turnir od naredne godine seli u Torino), ima priliku da osvajanjem titule zapečati jednu nadasve uspešnu sezonu.

Prvo mesto na kraju godine, po šesti put u karijeri, praktično bi mu obezbedilo rušenje Federerovog rekorda po broju nedelja na čelu ATP liste negde na proleće.

I tek posle toga, kako je obećao, mogao bi u potpunosti da se fokusira na krajnji cilj – trku po broju titula na grend slem turnirima.

U zaostatku je, ali sve je još dostižno. Posebno ako godinu, kako nas je navikao poslednjih godina, bude započeo trijumfom na australijskom tlu.

NOVAK DO KRAJA 2020.

26.10. – 01.11. Beč (ATP 500)

02.11. – 08.11. Masters Pariz (ATP 1.000)

15.11. – 22.11. ATP Tur finale, London (max. 1.500 poena)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar