Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Novak Đoković ozbiljno namerava da godinu završi na čelnoj poziciji ATP liste, a u tome bi moglo da mu pomogne i što će igrati na turniru Serije ATP 500 u Beču.

Turnir u glavnom gradu Austrije igra se od 26. oktobra do 1. novembra, a da će igrati na „Erste bank“ Openu, Novak je potvrdio srpskim novinarima na obraćanju medijima posle meča sa Nadalom.

PROČITAJTE JOŠ:

Tamo će imati jaku konkurenciju u Dominiku Timu, Stefanosu Cicipasu i Danilu Medvedevu.

Novak je otkrio da je dobio specijalnu pozivnicu organizatora i dodao da će mu to poslužiti kao odlična priprema za Masters u Parizu, u hali „Bersi“, gde je prošle godine osvojio trofej.

PROČITAJTE JOŠ: Najteži porazi u finalima, Nole bolje prošao od Federera

Najbolji igrač sveta je rekao i da će pre toga imati nedelju dana pauze i da mu je želja da sezonu završi na čelnoj poziciji ATP liste.

Interesantno je da se Đoković iz Pariza vraća sa većom prednošću u odnosu na Nadala, nego što je to bio slučaj pre početka turnira.

Nadal nije mogao da dobije nove poene, s obzirom da je i prošle godine osvojio Rolan Garos, a Novak može da u zbiru 18 turnira, računa na finale ove godine i da „izbriše“ prošlogodišnje polufinale, pa je u plusu za novih 480 poena.

Tako će na najnovijoj ATP listi, koja izlazi u ponedeljak 12. oktobra, imati 11.740 bodova, naspram Nadalovih 9.850.

Razlika je 1.890 poena u korist Srbina što mu daje značajnu prednost u nastavku trke za mesto broj jedan na kraju sezone.

Eventualni oeni iz Beča (maksimalno 500) dali bi mu dodatnu sigurnost u trci sa Nadalom, ali videćemo kako će Španac reagovati i da li će se prijaviti za takmičenje.

I jedan i drugi imaju prilike za bolji rezultat na ATP Tur finalu u Londonu, a Nadal, ako pobedi u Parizu, može da ima 640 bodova više nego što je uzeo prošle godine za polufinale (360).

Iskustvo govori da je Novak u lepoj prednosti, ali finalna bitka vodiće se na ATP tur finalu u Londonu od 15. do 22. novembra gde je u igri maksimalno 1.500 poena.

ATP LISTA, TOP 5

Pre Rolan Garosa

Novak Đoković 11.260

Rafael Nadal 9.850

Dominik Tim 9.125

Rodžer Federer 6.630

Danil Medvedev 5.890

………..

Posle Rolan Garosa

Novak Đoković 11.740

Rafael Nadal 9.850

Dominik Tim 9.125

Rodžer Federer 6.630

Stefanos Cicipas 5.925

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar