Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Viktor Troicki će i pored poraza u poslednjem kolu kvalifikacija za turnir u Sankt Peterburgu ipak igrati u glavnom žrebu takmičenja, čiji je nagradni fond 1,4 miliona dolara.

Srpski teniser je u nedelju poražen na poslednjem stepeniku kvalifikacija od Ilje Ivaške iz Belorusije, 7:5, 6:1, ali pojavila se informacija da bi mogao da uđe u turnir kao „srećni gubitnik“.

PROČITAJTE JOŠ:

Postoje sumnje da je Amerikanac Sem Kveri odustao od takmičenja, da je on bio taj igrač koji je pozitivan na poslednjem testu na koronavirus, pa je lista osvežena i Troicki će igrati umesto njega protiv drugog nosioca Denisa Šapovalova iz Kanade.

Shodno pravilima da se ne objavljuju imena igrača koji su pozitivni na testu, turnir je u saopštenju samo naveo da se „jedan igrač povukao sa turnira“.

„Pošto je bio pozitivan na testu u nedelju 11. oktobra na turniru u Sankt Peterburgu, igrač se povukao sa turnira. Lokalne zdravstvene vlasti, turnirski doktori i medicinski tim nastaviće da prate stanje igrača, koji je izolovan i koji trenutno ne pokazuje simptome. Proces praćenja kontakata je u toku kako bi se identifikovale osobe koje su bile u kontaktu sa igračem“, stoji u saopštenju turnira u Sankt Peterburgu.

Srbija će tako u glavnom žrebu imati dvojicu tenisera pošto Miomir Kecmanović na startu igra protiv Mihaila Kukuškina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar