Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Raspored pravi probleme igračima.

Novak Đoković je u osmini finala savladao Tima van Rajthovena posle četiri seta, a meč je igran prilično kasno zbog rasporeda.

PROČITAJTE JOŠ

Da je potrajao dvadesetak minuta duže, probio bi granicu kada je u Londonu dozvoljeno da se igraju mečevi i morao bi da susret završava narednog dana.

Dodatno je an raspored uticala i ceremonija proslave 100 godina Centralnog terena zbog koje su kasnili mečevi na početku.

Upravo je o tome srpski teniser govorio posle meča.

„Ne vidim razlog zašto nije bilo ranijeg početka meča, da budem iskren, posebno što sada imamo i intervjue na terenu kojih nije bilo ranije. Takođe, vreme između mečeva… Ako ste poslednji po rasporedu, sigurno igrate u dvoranskim uslovima, a to sve menja. Klizavije je, tu su reflektori…“, požalio se Novak Đoković koji takođe smatra da Vimbldon pokušava da „pogura“ noćne mečeve zbog TV prava.

U ponedeljak je stigao i odgovor iz Vimbldona. Izvršna direktorka AELTC-a Sali Bolton „branila“ je raspored na turniru rekavši da nema planova se pomera vreme početka ili da se uvedu noćni mečevi, prenosi „Gardijan“.

„Realnost teniskih turnira je da kada počnete dan, nemate pojma kada će se završiti. Prilično je nepredvidivo. Razumljivo je što nam teniseri daju povratne informacije na osnovu iskustva na turniru i sve to uzimamo u obzir dok planiramo, ali nije bilo značajnijih promena u rasporedu“, rekla je Sali Bolton i dodala.

„Pauze u mečevima su tu zbog navijača, da mogu da jedu, zabavljaju se, odu u toalet“.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Đoković: Nazdravlje! Kasniš, ali si mi simpatičan pa ću ti odgovoriti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare