Novak Đoković Vimbldon
Foto: EPA-EFE/Peter Nicholls / POOL

Prvi nosilac na Vimbldonu saznao je kako može da dođe do 21. grend slem titule.

Od 11.00 je održan žreb za Vimbldon koji su svi mogli da isprate uživo samo preko radio prenosa.

PROČITAJTE JOŠ

Novak Đoković je prvi nosilac na turniru pošto Aleksander Zverev ne igra zbog povrede skočnog zgloba, dok je učešće Danilu Medvedevu zabranjeno jer je Ol-Ingland klub odlučio da ne dozvoli Rusima i Belorusima da se takmiče ove godine.

Šta god da se desi u Londonu Đoković će po završetku turnira biti 7. igrač sveta zato što se bodovi oduzimaju, a nove nije moguće osvojiti zbog odluke ATP kao reakcija na zabranu igračima iz Rusija i Belorusije da učestvuju.

Srpski teniser je do sada šest puta osvajao turnir u Londonu, a zadnja tri pehara Vimbldona završila su u njegovim rukama (21 pobeda zaredom). Od 2014. godine je osvojio čak pet titula i ubedljivo je najveći favorit za osvajanje jedinog grend slem turnira na travi.

Najpre je održan žreb dama, a Aleksandra Krunić, jedina srpska predstavnica, igraće u prvom kolu protiv Sorane Kirstee, od koje je izgubila u Birmingemu (6:1, 6:1).

Neuobičajeno je da Novak potencijalno težeg rivala može da ima u četvrtfinalu, nego kasnije u polufinalu.

Đoković će u prvom kolu igrati protiv Song Vu Kvona, tenisera iz Južne Koreje.

U drugom kolu će igrati protiv boljeg iz duela Tanasisa Kokinakisa i Kamil Maržjaka.

U trećem će moći da igra protiv Miomira Kecmanovića.

Dobra vest je što srpski as neće naleteti u ranoj fazi turnira na Nika Kirjosa ili Endija Marija, koji su potencijalno mogli da budu ozbiljne pretnje jer se nalaze među najboljim igračima na travi.

U osmini finala će verovatno odmeriti snage sa Rajlijem Opelkom ili Nikoložom Basilašvilijem, što bi mogao da bude veoma neugodan meč za srpskog tenisera. Oba tenisera bi mogla da učine da meč traje izuzetno dugo.

Đoković će moći već u četvrtfinalu da odmeri snage sa Karlosom Alkarazom, za kog još uvek nije poznato koliko dobro igra na travi.

U polufinalu može da igra protiv Huberta Hurkača ili Kaspera Ruda.

Novak zna da će eventualni 60. duel protiv Rafaela Nadala odigrati tek u finalu. Dobra vest za Đokovića je što pre finala neće moći da igra protiv Matea Beretinija, sa kojim je prošle godine igrao finale turnira i koji je drugi favorit za podizanje trofeja (20-1 na travi u zadnje dve godine, jedini poraz od Novaka). Stefanos Cicipas bi takođe mogao da potencijalno igra meč sa Novakom tek u finalu.

Miomir Kecmanović će u prvom kolu igrati protiv Džona Milmana. Dušan Lajović će igrati protiv Pabla Karenja Buste. U prvom kolu će Filip Krajinović igrati protiv Jiržija Lehecke, a već u drugom bi mogao na Kirjosa ukoliko Australijanac savladala Pola Džuba koji je dobio vajld kard. Laslo Đere će odmeriti snage sa Alehandro Tabilom.

BONUS VIDEO Barbara Šet o rivalstvu Đokovića i Nadala i značaju da Novak ostane prvi

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare