Danil Medvedev
Danil Medvedev; Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Neslavan niz Medvedeva, a na sve to i sukob sa trenerom

Ruski teniser Danil Medvedev neće moći da nastupi na predstojećem Vimbldonu, zbog zabrane koju su uveli čelnici turnira za ruske i beloruske takmičare.

PROČITAJTE JOŠ:

ATP je na to odgovorio oduzimanjem bodova, te su se teniseri našli u neprijatnoj situaciji, gde će im biti oduzeti osvojeni bodovi prošle godine na Vimbldonu, a priliku da ih brane neće dobiti.

Kada se sve sabere i oduzme u celoj situaciji će najviše profitirati upravo Medvedev, koji je nedavno preuzeo prvu poziciju na ATP listi od Novaka Đokovića.

Srpski teniser je trenutno treći, a nakon Vimbldona će dodatno pasti, jer će izgubiti 2.000 boodva zbog prošlogodišnje titule. Sa druge strane, Medvdev će uvećati svoju prednost nad rivalima, pošto je u 2021. stigao tek do osmine finala i zbog toga neće izgubiti veliki broj bodova.

Umesto nastupa na Vimbldonu, Rus je odlučio da igra druge manje turnire na travi, ali još uvek nije uspeo da osvoji nijednu titulu u 2022. godini.

Zapravo, poslednji pehar podigao je prošle godine na US Openu, kada je pobedio Novaka sa 3:0 u setovima i sprečio ga da dođe do kalendarskog slema.

Nakon tog trijumfa igrao je u još pet finala, ali bez uspeha. Najpre mu se Novak revanširao na Mastersu u Parizu sa 2:1, iako je Rus imao prednost u setovima.

Aleksandar Zverev bio je bolji u borbi za titulu na Završnom mastersu u Torinu, a u 2022. godini Medvedev je igrao još tri finala, bar za sada.

Novak Đoković i Danil Medvedev
Novak Đoković i Danil Medvedev: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Na Australijan openu imao je šansu da postane prvi reket sveta ukoliko osvoji titulu. Vodio je sa 2:0 u setovima protiv Rafaela Nadala, ali je Španac smogao snage za jedan od najvećih preokreta u teniskoj istoriji.

Nakon toga je Rus na nekoliko turnira kuburio sa formom, a da ne briljira na šljaci, pokazao je na Rolan Garosu, gde ga je izbacio Marin Čilić sa 3:0 već u četvrtoj rundi.

Ni sezona na travi nije počela briljantno. Bez izgubljenog seta Medvedev je stigao do finala Hertogenboša, ali je teniska senzacija iz Holandije, Tim van Rithoven, bila bolja sa ubedljivih 6:4, 6:1.

Četiri meča zaredom sa rezultatom 2:0, Danil je dobio i u Haleu, ali je u finalu sa 6:1, 6:4 titulu odneo Hubert Hurkač. Njihov duel bio je buran iz mnogo razloga, a pažnju navijača privukao je Žil Servara, Danilov trener.

Foto: Tanjug / David Inderlied/dpa via AP

Francuski stručnjak napustio je tribine još tokom prvog seta, a Medvedev se prethodno na njega „istresao“ nekoliko puta. Još uvek nije poznato da li su i kako izgladili odnos nakon finala, ali svakako da tako nešto nije prijatno videti.

Medvedev je trenutno na Majorki, gde je prošao prvu rundu uz dosta muke, a rival mu je bio sunarodnik Aslan Karacev. Najveća pretnja za titulu na Majorki mu je svakako Stefanos Cicipas, dok je treći nosilac Denis Šapovalov završio učešće u prvom kolu.

Ono što takođe mnogi navijači priželjkuju ove godine je duel Novaka i Medvedeva, koji bi bio njihov 11. u karijeri, a Srbin je u prednosti sa 6:4 u pobedama.

BONUS VIDEO Najbolji momenti sa meča Medvedev – Cicipas

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar