Foto: Predrag Milosavljevic/Starsport

Sjajne vesti.

Sem ukoliko ne bude nekih nepredviđenih dešavanja, Novak Đoković bi trebalo da zaigra na predstojećem US Openu, nakon poslednje odluke američke vlade.

PROČITAJTE JOŠ...

Iako je poslednjih nedelja vladala velika zebnja kod ljubitelja belog sporta povodom nastupa najboljeg svetskog tenisera na poslednjem grend slemu sezone, Bela kuća je napravila korak koji bi, pod uslovom da ne bude neprijatnih iznenađenja u vidu pogoršanja pandemije narednih meseci, trebalo da znači i definitivno ukidanje zahteva za vakcinaciju svih putnika koji ulaze na teritoriju Sjedinjenih Američkih Država.

Vlada SAD na čelu sa predsednikom Džozefom Bajdenom, donela je odluku o olakšavanju mera koja će na snagu stupiti 11. maja, a prema kojoj za „međunarodne putnike avionima prestaju da važe pravila o vakcinaciji“. Ova odluka doneta je u sklopu ukidanja brojnih pravila vezanih za vakcinaciju, jer, kako je saopšteno, „za tim više nema potrebe“:

„Iako je vakcinacija jedan od najvažnijih „alata“ poboljšanja zdravstva i bezbednosti zaposlenih i efikasnosti na poslu, nalazimo se u drugoj fazi našeg odgovora kada te mere više nisu neophodne“, pa će 11. maja biti okončano vanredno stanje na teritoriji SAD zbog koronavirusa.

To znači da će posle 12. maja Đoković moći bez ograničenja da uđe na teritoriju SAD, te više ne postoje prepreke za nastup na US Openu, kao ni ostalim turnirima koji se održavaju u Americi.

BONUS VIDEO Đorđe Đoković o Novaku, dve licence za Srbiju i zašto Kirjos nije došao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare