Novak Đoković Novak Djoković
Novak Đoković Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Danski teniser Holger Rune doživeo je neprijateljsku atmosferu po kojoj madridska publika postaje prepoznatljiva.

Rune je izgubio od Alehandra Davidovič Fokine u meču dugom tri sata i pet minuta na mastersu u Madridu 7:6 (1), 5:7 i 7:6 (5).

PROČITAJTE JOŠ:

Španac je uspeo da upiše četvrtu pobedu nad Top 10 igračem u karijeri, u meču koji je bio obležen i kontroverzama.

Rune je u tesnom prvom setu pogodio drugi servis koji je proglašen dobrim. Fokina se raspravljao sa sudijom zbog automatske odluke.

Dok se to dešavalo, Rune je prišao i obrisao sporni trag na terenu što je podiglo buru na tribinama. Danac se požalio sudiji Karlosu Bernardesu na to, ali je Bernardes savetovao talentovanog igrača kako da se ponaša.

„Reći ću ti jednu stvar i odnosi se na ceo meč. Postoje publike koje ne možeš da kontrolišeš ako uradiš takve stvari“, rekao je Beranrdes teniseru.

„Ako igrać tenis, onda nemoj da radiš ništa drugo. Ja samo pokušavam da ti pomognem da prođeš kroz ovo. Imam iskustva ovde, i tu ne možeš da igraš ako počnu ovo da rade. Za njih, ono što si uradio je da si obrisao trag. Nije bilo potrebe za time“, rekao je Bernardes.

Koliko je madridska publika neprijateljska svojevremeno je spoznao i Novak Đoković koji zbog prozivki i zviždanja sa tribina nekoliko godina nije ni želeo da dolazi u glavni grad Španije.

BONUS VIDEO: „Novače, vadi pare“: Pala opklada pre poena, pa reagovala publika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar