Foto: EPA-EFE/CHEMA MOYA

Srpski teniser Dušan Lajović poražen je od nemačkog igrača Jan-Lenarda Štrufa 7:6 (2), 3:6 i 3:6 u meču trećeg kola mastersa u Madridu.

Lajoviću je ovim porazom u tri seta prekinut niz od sedam pobeda posle osvajanja titule na Srpska openu i pobede nad trojicom Top 10 igrača.

PROČITAJTE JOŠ:

Duci je propustio šansu da svoj niz pobeda produži i to tako što je Štruf iskoristio treću meč loptu posle greške srpskog tenisera.

Dva sata i 13 minuta proveli su teniseri na terenu u kom je u prvom setu Lajović bio sigurniji u taj-brejku.

Dok je imao snage, Dušan je igrao prilično dobro. Imao je šansu za brejk u petom gemu njegov rival, nije je iskoristio, ali ni Srbin u desetom gemu nije iskoristio priliku za zatvaranje seta.

Odigrao je dve sjajne paralele, došao do brejk i set lopte, ali se Štruf tada spasao i samo odložio gubitak seta gde se u taj-brejku raspala njegova igra.

Drugi set je bio druga priča. Nemac je u završnici napravio brejk za 5:3, iako dotle nije imao nijednu šansu.

Foto: Predrag Milosavljevic/Starsport.rs

Sačekao je pad koncentracije Lajovića, kaznio njegove propuste i poravnao rezultat, da bi u trećem setu Duci propustio četiri brejk šanse u drugom gemu.

Već tada je bilo jasno da će srpskom teniseru biti teško da savlada rivala i to je potvrđeno kada je Štruf u petom gemu bez previše otpora napravio brejk za 3:2, a onda u finišu brejkom za 6:3 potvrdio pobedu. U četvrtom kolu Madrida on ide na boljeg iz okršaja Argentinca Kašina i Amerikanca Tijafoa.

Lajović je do sada u ovom nizu od sedam pobeda između ostalih pobedio Novaka Đokovića, Andreja Rubljova u Banjaluci, a onda i Feliksa Ože-Alijasima u Madridu, pre nego što je ispao.

BONUS VIDEO: Đoković konačno trenirao bez steznika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar