Novak Đoković
Foto: Sportklub Screenshot

Novak Đoković je dobio, po osmi put u karijeri, pehar namenjen igraču koji završi godinu na prvom mestu ATP listi.

Srpskom teniseru je ovaj pehar uručen neposredno pre meča Karlosa Alkaraza i Aleksandera Zvereva na Završnom turniru u Torinu.

PROČITAJTE JOŠ

Đokoviću je pehar uručio predsednik ATP Adnrea Gaudenci sa kojim je često imao različite poglede oko budućnosti tenisa. Ipak, Novak je raspoložen izašao na teren i dobio nagradu po osmi put, prvi sledeći je Pit Sampras sa šest takvih učinaka.

„Ovo je kruna sezone. Završiti godinu kao broj jedan je san svakog tenisera. Jedna od najtežih stvari koje mogu da se urade u našem sportu. Uz grend slem biti broj jedna, to su dugo godina bile najvažnije stvari za sve igrače. Da budem u stanju da stojim ovde, blagosloven sam zbog toga. Hoću da zahvalim svima, Goranu, Marku Miljanu, Karlosu, svima koji su bili sa mnom. To je timski napor. Ovde stojim sam, ali jedva čekam da proslavbim ovo sa njima. Ovo je veliko dostignuće i jako sam ponosan na to“, rekao je Novak.

Novak je imao i poseban zahtev da se sve vreme snima kako bi prenos uživo gledali njegovi pratioci na Instagramu. To je verovatno još jedna od ideja Marka Madena, novog menadžera, koji želi da podigne Novaka na nivo globalne ikone.

Srpski teniser je izveo na teren i čitav tim sa kojim se fotografisao, a istakao je da iako igra sam ništa ne bi bilo moguće bez njih. Upravo je ovaj tim od osam ljudi bio glavni oslonac, uz naravno porodicu, da osvoji tri grend slem titule u sezoni, da odigra četiri grend slem finala, da osvoji dve masters titule i da počne sezonu titulom u Brizbejnom.

Novak je turnir u Torinu pobedio Holgera Runea u prvom kolu, a u drugom bi mogao da osigura polufinale ukoliko savlada Janika Sinera.

BONUS VIDEO Đoković: Posle ovoga je sve bonus

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare