Novak Đoković
Foto: Ian Johnson/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Ako se nešto nedvomsisleno može reći za Novaka Đokovića to je da je sistematičan i organizovan. Ipak, možda i najvažniju tajnu je naučio od velikog rivala - Rodžera Federera.

Đoković je nakon osvojenog US Opena i izborenog četvrtfinala Dejvis kupa sa Srbijom odlučio da ode na odmor.

PROČITAJTE JOŠ

Biće to jedan duži odmor jer do 30. oktobra neće igrati takmičarske mečeve, a tada će se vratiti za masters u Parizu. Nakon toga ga čeka Završni masters u Torinu, a onda i Dejvis kup. Ipak, kako to da Đoković uspeva da nakon odsustva od mesec dana ponovo igra na najvišem nivou?

Kako uspeva da uskladi privatni i profesionalni život? Kako uspeva da igra najbolje kada je najpotrebnije?

Upravo je ta organizacija bila pomalo problematična Novaku na početku karijere, a sada je postao pravi majstor u njoj.

On je objasnio u razgovoru sa Džonom Mekinroom da je tu tajnu „ukrao“ od Federera. Tačnije, prepisao je njegov recept, hvatao beleške i shvatio kako bi to trebalo raditi.

„Jednu stvar koju sam naučio od Federera – kako da organizujem svoj raspored kako bih bio na visokom nivou na grend slemovima. On je bio jedan od prvih ljudi koji je raspored i organizaciju doveo na viši nivo. Bio sam inspirisan time i pravio sam beleške sa svojim timom i mnogo toga sam uzeo iz takvog načina raspoređivanja. Posmatrao sam i analizirao sam kako on radi te stvari, tako da – hvala Rodžer“, poručio je Đoković.

BONUS VIDEO Novak Đoković o Karlosu Alkarazu i njegovom uspehu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar