Novak Đoković otkrio kako provodi slobodno vreme
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Novak Đoković otkrio je da slobodno vreme provodi prilično neuobičajeno: "Način na koji trener učeniku objašnjava kako da tehnički izvede neki udarac ili mu objašnjava kako taktički da se postavi na terenu, meni često može da pomogne".

Gotovo nikog drugog kao sportiste ne određuje zanimanje kojim se bave. I u toku karijere i po završetku nje će svi pamtiti samo ono što uradi na terenu (ponekad i van njega), ali će određenje ostati uvek isto. Upravo zbog toga su napori Novaka Đokovića da dočara kako on provodi slobodno vreme posebno važni.

Srpski teniser je izazvao pravu nutricionističku revoluciju u Srbiji na posredan način. Kada je javno otkrio da meso retko jede, da u njegovoj ishrani dominiraju namirnice biljnog porekla, te da je zbog neželjenih reakcija organizma na gluten potpuno izbacio iz ishrane hleb, mnogi su prvi put videli Novaka kao običnog čoveka.

Tokom godina se trudio da nam pokaže kako provodi slobodno vreme. Sa suprugom Jelenom i decom Tarom i Stefanom provodi svaki slobodni trenutak, a samo ove godine smo videli fotografije sa planina, letovališta i turnira širom planete.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, nije tajna da se Đoković i dalje najbolje oseća u Srbiji, gde provodi i ovaj decembar pripremajući se za novu sezonu.

Slobodno vreme je iskoristio da skija na Kopaoniku, jer je upravo ovaj sport njegova druga ljubav i malo je nedostajalo da Srbija umesto najboljeg tenisera sveta dobije skijaša.

Zatim je radio na humanitarnom radu širom Srbije, a u Beogradu je iskoristio priliku da poseti meč Crvene zvezde.

Ipak, Novak je čovek kao i svi mi. I on nakon napornog dana voli da se zavali i da odgleda poneki video snimak. Samo, retko ko bi odlučio da gleda isti sadržaj koji zanima čoveka koji je najbolji u poslu kojim se bavi.

„Iz perspektive igrača svi smo pričali na panelu o posvećenosti, ako ona postoji pronalazićeš elemente i stvari koje će da ti pomognu u usavršavanju sportske sposobnosti i veština i kod trenera koji trenira decu od četiri godine. To se i sa mnom dešava, to vam najiskrenije kažem, ne zato što sada pokušavam da pokažem svoju širinu u tom kontekstu ili se hvalim. Ne. Gledam na internetu, na Jutjubu ili ako mi neko pošalje na nekim drugim platformama ako nađem snimak trenera kako radi sa detetom od pet godina“, iskreno je otkrio Novak i time još jednom pokazao koliko je posvećen poslu/sportu kojim se bavi.

PROČITAJTE JOŠ

Nije se na tome zaustavio, jer zna da svakog interesuje kako to radi najbolji na planeti. Interesuje mnoge jer će se i decenijama nakon Đokovića govoriti o njegovoj radnoj etici, ali i potrebi da se stalno usavršava.

Mnogi ga već sada video kao najboljeg sportistu svih vremena, deluje da se u tenisu to pitanje više i ne postavlja. Jesu Rafael Nadal i Rodžer Federer miljenici publike, ali daleko od toga da mogu da pokažu iste brojke koje ima srpski šampion.

Đoković je detaljno pojasnio koje to elemente on „pročita“ dok gleda kako jedan dečačić ili devojčica po prvi put izvodi neki potez.

„Način na koji trener učeniku objašnjava kako da tehnički izvede neki udarac ili mu objašnjava kako taktički da se postavi na terenu i zašto treba na određeni način da konstruiše poen. To radi na najjednostavniji mogući način i razgovara sa njim i meni pali lampice, koje su meni u tom trenutku možda čak i prigušene. U svim domenima sportskog, teniskog delovanja u svim uzrastima trenera možete da pronađete nešto što može da upali neku vašu lampicu“, pojasnio je Đoković.

BONUS VIDEO Novak Đoković u transu navija tokom himne Evrolige pred meč Zvezda – Barselona 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar