Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Čak i za Novaka Đokovića postoje stvari koje i dalje deluju nemoguće. Čini se da jedan trofej nikada neće dobiti u karijeri. Razlog? Zato što ne zavisi od rezultata na terenu, već od krajnje subjektivne procene kolega.

PROČITAJTE JOŠ

Čuvena nagrada za fer-plej nosi naziv po teniskoj legendi. Ipak, trofej „Štefan Edberg“ nikada nije završio u rukama srpskog tenisera i deluje da se to nikada neće ni desiti.

Naime, ove godine je ona uručena Rafaelu Nadalu, kao neka vrsta utešne nagrade zbog toga što nije imao sjajnu sezonu. Po peti put je primio ovo priznanje, a četvrti put uzastopno.

„Mnogo mi znači ovo priznanje hvala svakom igraču koji misli da sam ja pravi čovek da primi ovu nagradu“, rekao je Nadal.

Godinama se Đokoviću ne priznaje fer-plej iako uvek sportski čestita protivniku nakon dobrog poena. Nikada se nije desilo da protivniku ne čestita ukoliko pobedi, da se ne pozdravi i da o nekome govori u ružnom svetlu.

Apsolutni rekord kada je u pitanju broj ovih nagrada je, pogađate, Rodžer Federer. Švajcarac je čak 13 puta dobio ovu nagradu od ATP.

Usledile su i brojne reakcije na društvenim mrežama.

„Đokovićevi navijači plaču treći uzastopni dan“, a onda je usledio odgovor.

„Nadal vešto krije svoja iskrena osećanja. Ponekad maska padne“.

Jedna korisnica je napisala.

„O moj Bože. Molim vas pokažite mi primer njegovog fer-plej ponašanja“, a kao odgovor je jedan navijač postavio Nadalovu izjavu u kojoj je izneo laž o Novaku.

Mnogi drugi su tražili dokaze da je Nadal zaslužio ovu nagradu, a drugi su se zabavljali postavljajući fotografije nezadovoljnog Đokovića.

BONUS VIDEO Novak Đoković i navijači Zvezde pevaju košarkašima posle poraza od Barselone 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare