Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić našalio se kada je dobio pitanje o skokovima u napadu ekipe Bajern Minhena.

Zvezda je u petak pobedila Bajern sa 81:78 u 16. kolu Evrolige, uz sjajne partije Vladimira Lučića i Nikole Kalinića.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi je postigao 21 poen za Bajern, drugi 20 za Zvezdu, a nemački klub je imao i čak 19 skokova u napadu, naspram Zvezdinih devet.

„Morate priznati da se ni meni to nije dopalo. Hvala, potrudićemo se da na osnovu te kritike napravimo nešto u sledećem meču“, rekao je Radonjić na konferenciji i nasmejao novinare.

Pola kroz šalu, a onda pola i kroz zbilju, strateg Zvezde je objasnio da je za deo tih ofanzivnih skokova Bajerna bio odgovoran i faktor sreće.

„Kao što sam rekao malopre, imali su mnogo ofanzivnih skokova, posebno u prvom delu utakmicu. Interesantno je bilo da u nekim situacijama nisu bili klasični ofanzivni skokovi, nego su neke ničije lopte završile njima u rukama, a ono što je najlošije bilo kod tih momenata, jeste da su jako mnogo koševa dali posle toga. Oslikavalo je to rezultat posle prvog dela igre, jer smo mi šutirali neverovatnih 7/9 za tri. Sigurno da je bilo potrebno nešto takvo, da bi bili u egalu. Nismo uspevali tu da napravimo iskorake, držali smo igru napadom, nakon toga smo pokušavali da budemo bolji. Nešto je bilo bolje, bilo je još par situacija, ali ne kao u prvih 20 minuta. U završnici kad se lomio rezultat, bili smo dobri u odbrani, uzeli smo sve te skokove i na kraju rešili neke napadačke situacije, što pametnim dodavanjima, što šutevima. U krajnjoj liniji smo igrali protiv sjajne i iskusne ekipe i teško je igrati takve mečeve na nekoliko dana, a da ne pravimo neke greške“,

Nije hteo da posebno ističe Nikolu Ivanovića, već je konstatovao i da je njegov učinak zasluga celog tima. Prokomentarisao je i „pravilo“ da crveno-beli posle dobrog evropskog meča odigraju jedan lošiji u ABA ligi.

„Očekujem opet lošu utakmicu i potrudićemo se da igramo što bolje da bismo dobili meč“, konstatovao je Radonjić i naveo da se stalno javljaju problemi, koji se moraju rešavati u hodu.

BONUS VIDEO: Radonjić pokazao emocije kao nikada

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar