Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Koliko života ima Novak Đoković? Sudeći po poslednjoj izjavi najmanje 25. Već januara bi mogao da poveća to na 26... Kako sad to? Pa, sam je to pojasnio.

Novak Đoković je teniska ličnost godine, a najbolji teniser svih vremena se pojavio nakon više od mesec dana odsustva sa ATP tura. Pojavio se i odmah izazvao lavinu interesovanja.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je dao izjavu i za „Eurosport“, a tom prilikom je govorio o tome da li sprema jaknu sa brojem 25. Onu sa brojem 24 nosio je nakon osvajanja US Opena, što mu je bio 24 grend slem trofej u karijeri.

„Date su mi instrukcije da o tome ne pričam o javnosti (smeh). To su sjajni problemi. Ako 25. titula dođe u januaru, to bi bilo sjajno. Dobio sam sjajne reakcije nakon prethodne dve jakne i nadam se da je proizvedeno dosta. Srećan sam sa 24. titule, znam da ljudi, naročito u mojoj zemlji kažu ‘Hajde, idemo na 25, 30‘. Da je tako lako, bilo bi sjajno“, rekao je Đoković.

Novinarka mu je uzvratila spremno da izgleda prilično lako kada on to radi.

„Ne znam kako izgleda, ali znam kakav je osećaj. Morate da zaradite to. Osećam se kao mačka sa devet života. Svaki put kad igram grend slem, izgubim jedan. Morate u potpunosti da budete uključeni u to takmičenje. Sad više nego ranije. To je i razlog zašto sada imam veće pauze, moram da se ‘dopunim‘.“

Nije igrao na turnirima od nastupa na Dejvis kupu.

„Bilo je to sjajnih mesec i po dana koje sam uspeo da provedem sa svojom decom, ženom, roditeljima, prijateljima… Kvalitetno provedeno vreme sa njima je nešto što veoma cenim, ali i nešto što nisam imao poslednjih 15, 20 godina. Pokušavam da provedem svaki mogući trenutak sa njima“, objasnio je Đoković.

Odlučio je da se posveti i hobiju.

„Igrao sam golf i na Rajder kupu. Bilo je to neverovatno. Bio sam takmičarski nastrojen, ali sam uživao. Zahvalio bih se svima u Rajder kupu. Po prvi put sam uživo iskusio najveći gol turnir. Pratio sam i druge sportove, gledao lokalne beogradske košarkaške timove kako se takmiče u Evroligi. Ljubitelj sam fudbala i košarke, ljubitelj sam tih sportova“, istakao je prvi reket sveta.

Osvrnuo se i na meč Crvena zvezde i Svela.

„Bila je to prva utakmica u Evroligi, 20.000 ljudi na tribinama. Bila je to utakmica Crvene zvezde, mog omiljenog kluba. Sjajno je biti tako izbliza. Svaki sport je uživo drugačije, nego da ga gledate na televiziji.“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar