Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Svi se nadamo da će cela priča imati srećan kraj, a uskoro saznajemo konačan odgovor američkih vlasti

Mastersi u Indijan Velsu i Majamiju uskoro dolaze na red, a tamošnji direktori žele da Novaka Đokovića vide u Americi nakon duge pauze.

Novak i dalje nema zvanično odobrenje da uđe u Ameriku, pošto posebna kovid pravila tamo važe do 11. maja ove godine. Zbog toga je svim nevakcinisanim strancima, među koje spada i Novak, zabranjeno da uđu na tlo Amerike.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković je zbog toga podneo specijalnu molbu za medicinsko izuzeće, ali odgovora američkih vlasti još uvek nema. Direktor Mastersa u Majamiju Džejms Blejk, inače bivši teniser, istakao je da želi da vidi najboljeg tenisera sveta u Americi.

Na osnovu činjenice da ne postoji nikakva neposredna opasnost da igra u Americi, pomenuta dva turnira podržale su molbe Novaka kako bi mogao da zaigra na ovim mastersima.

Blejk je rekao da bi Novakov dolazak bio dobar za Majami, kao i za finansijsku situaciju, ali i za sve teniske fanove širom sveta.

Konačna odluka nije u rukama direktora turnira, ali svakako je dobra stvar to što su oni podržali Novaka u njegovim namerama da uđe i igra u Americi.

Odgovor vlasti u Americi još nije stigao, ali se on očekuje sledeće nedelje, kada će biti konačno poznato kakva je Novakova sudbina.

Indijan Vels počinje 6. (kvalifikacije) i traje do 19. marta, dok je Majami na programu od 19. marta do 2. aprila.

BONUS VIDEO Čišćenje murala Novaka Đokovića na Kosovu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar