Foto: Screenshot ESPN Youtube

Velika je potreba američkih medija da konstruišu situaciju u kojoj grade velikana sporta, ali još više ona situacija u kojoj dolazi do sunovrata, pada nekada velikog igrača.

Ukoliko pratite NBA ligu taj obrazac ste već naučili na ogromnom broju primera, ali ESPN želi da isti narativ preslika i na tenis. Jedini problem je što je ta prognoza izrečena na uzoru na velikane, a ne i na čoveka koji je pronašao dosad nepoznati nivo u „belom sportu“.

PROČITAJTE JOŠ

Mark Vilbon, američki voditelj na ESPN, dozvolio je sebi previše slobode, a sad trpi da mu se podsmevaju širom planete. Njegova hrabra prognoza po kojoj je želeo da vidi slom Novaka se jednostavno nije desila.

Ta priča je bila arhivirana sve do jednog trenutka.

Vilbon je svoju „hrabru“, neki bi rekli i bezobraznu, prognozu izrekao nedugo po objavljivanju žreba za Rolan Garos ove godine.

„Ovo znači da će rano ispasti, čim je u tom delu žreba sa Alkarazom, igraće sa njim ranije nego što bi trebalo, ispašće. Gotovo je za Novaka, godine, povreda… Tako je bilo i sa Federerom i Nadalom. On je izdržao duže od sve trojice, ali neće osvojiti više nijedan slem. Neće doći ni do finala“, rekao je Vilbon.

Kolega je pokušao da ga spasi i da ga podseti da je Đoković par meseci ranije osvojio Australijan open…

„Rekao sam da je gotov, da, gotov je“, nije se predao tvrdoglavi Vilbon.

Otada je potpuno nestao iz javnosti. Đoković mu nikada nije direktno odgovorio, ali je sasvim dobar odgovor dao tako što je osvojio četiri od pet sledećih turnira.

Najpre je podigao trofej Rolan Garosa tako što je srušio Karlosa Alkaraza, onda je stigao do finala Vimbldona, zatim je redom nanizao masters u Sinsinatiju, US Open i na kraju pre samo dva dana masters u Parizu.

Bolji odgovor nije mogao da mu pripremi. Amerikanac je sada verovatno naučio lekciju da nikada ne otpisuje igrače, pogotovo ne najvećeg svih vremena.

BONUS VIDEO Novak Đoković osvojio Masters u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare