Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Jednog dana će neko, makar u šali, morati da objavi Đokovićevu knjigu rekorda po ugledu na Ginisovu. Prosto deluje nestvarno šta je sve uspeo da uradi u tenisu.

Iako u naslovu govorimo o samo jednom rekordu, u tekstu ćemo se dotaći još jednog posebno impresivnog.

PROČITAJTE JOŠ

Krenimo najpre od onog naslovnog koji pokazuje dominaciju Đokovića. On je jedini teniser u istoriji koji je stigao da ima 80 i više odsto pobeda na tri različite podloge.

Najbolji procenat ima na travi čak 85,82, što i ne čudi kada se uzme u obzir da se na travi igra malo turnira (Novak obično igra svake godine samo jedan), a da na Vimbldonu nije poražen od 2018. do leta 2023. godine.

Na drugom mestu je beton sa 84,75 što je zaista impresivan učinak kada se zna da je većina sezone ipak na betonu i da je tu konkurencija najjača. Na trećem mestu se nalazi šljaka gde je stigao do 80,36 odsto pobeda, iako je prethodne sezone do Rolan Garosa imao užasnu sezonu na šljaci, a onda odigrao nestvarno.

I za sve one koji su do sada ostali u tekstu, evo još jednog podatka. U Top 12 ne postoji nijedan igrač stariji od 27 godina, osim Novaka Đokovića.

Đoković je sa 37 godina čak prvi teniser sveta i to će biti najmanje 412 sedmica ukupno.

BONUS VIDEO Ovako je Đoković srušio Frica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar