Novak Đoković
Foto: Screenshot Youtube Double Fault

Snimak sa Završnog mastersa iz 2022. godine i dalje je aktuelan jer je Novak Đoković pokazao svoju veličinu.

Novak Đoković je pristupio onako kako to uvek radi, neposredno na pomalo provokativno pitanje koje je pre svega loše sročeno.

PROČITAJTE JOŠ

„Gledam informacije sa ATP, one pokazuju da zarađuješ više novca od Boga, ako ovde osvojiš titulu zaradićeš 4.740.000 dolara. Da li su ti dolari na umu tokom ili posle mečeva?“, poručio je novinar iz Australije.

Novak je ispalio kao iz topa.

„Ne, samo evri. Samo evri i dinari“, rekao je Đoković, a svi su prasnuli u smeh.

Usledio je najpre jedan citat velikog prijatelja Zlatana Ibrahimovića.

„Ibrahimović je rekao nešto, baš samo to gledao pre neki dan, igrao je tada u Los Anđeles Galaksiju. Novinar ga je pitao da li bi odbio 100 miliona da bi prešao u drugi klub, a on je rekao „Odbio bih“. Novinar je onda poručio „Ali, to je mnogo novca, nije li to važno“. Rekao je, samo da se setim šta je rekao…

Novac nije važan, mnogo novca je bitno, a 100 miliona nije dovoljno (smeh). Bilo je to prilično smešno, nije da ja na to gledam na ovaj nači“, poručio je Đoković uz osmeh koji je u karijeri stigao do 169.762.762 zarađenih dolara.

Onda je postao neverovatno ozbiljan, promenio je potpuno ton i svi su zanemeli.

„Ipak, to su javne informacije svi ljudi mogu da vide koliko zarađujemo, mediji ne pišu o porezima i ostalim troškovima, ali je to u redu. Ne mogu da sedim ovde i da pričam o novcu, kao da je to problem u mom životu. Bio sam blagosloven i srećan zbog toga, došao je kao posledica mog tenisa i uspeha koji sam imao zajedno sa porodicom i timom. Svaki evro koji sam zaradio bio je kroz težak rad, znoj i suze, ne uzimam ništa zdravo za gotovo jer znam kakav je osećaj kada pet članova porodice imaju nulu na računu, rat, sankcije… Da ne zaboravimo odakle dolazim i u kakvom sam razdoblju odrastao. Znam tačno i suprotnu stranu. To mi pomaže da više cenim sve što sam zaradio u životu“, poručio je Đoković.

BONUS VIDEO Novak Đoković besan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare