Foto: Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Novak Đoković ekskluzivno za Nova.rs - emotivno o odnosu sa Federerom i Nadalom, prijateljima i rivalima, kraju karijere i neponovljivim emocijama u Londonu.

Foto: Nova.rs, Shutterstock

Emocije su na oproštaju Rodžera Federera bile zaista neverovatne, plakala je gotovo čitava dvorana u Londonu, a Novak Đoković je za naš portal govorio o jedinstvenom događaju u istoriji sporta.

Verovatno se nikada ranije nije desilo da najveći rivali ispraćaju u penziju drugu legendu. Đoković i Rafael Nadal su po prvi put bili saigrači sa Federerom na samom kraju njegove karijere.

PROČITAJTE JOŠ

Pojasnio je Đoković da se i u njemu rodila klica ideje o tome kako bi on mogao da organizuje oproštajni meč dok je gledao emotivni odlazak čuvenog Švajcarca.

„Pomislio sam na to videvši kako se on oprostio od profesionalne teniske karijere, kako bi bilo lepo da i ja imam najveće rivale na mom oproštaju – kad god on bio. Definitivno bih voleo da imam rivale i prijatelje naravno uz mene, sve koji su obeležili i koji su učestvovali u mojoj profesionalnoj karijeri bilo sa iste ili sa druge strane mreže. To je bila samo pomisao koja je došla iz posmatranja onog što se dešavalo u petak. Ipak, nije došlo do oblikovanja svega toga, do finaliziranja kako bi sve to izgledalo, neću da se bavim time, ne želim previše da razmišljam o tome jer stvarno osećam da još uvek nije vreme“, počeo je Đoković za Nova.rs.

Još jednom je pojasnio čuvenu debatu o tome kakav je zapravo odnos između najboljih tenisera u istoriji.

PROČITAJTE JOŠ

„Što se tiče odnosa sa Rodžerom, Rafom i Endijem, on je uvek bio pun poštovanja i to sam rekao milion puta u karijeri. Oni su direktno učestvovali u razvoju igrača koji ja jesam danas i osobe naravno, jer sam mnogo vremena proveo igrajući turnire baš protiv njih. Dosta stvari sam učio o sebi kroz te mečeve i kroz ta rivalstva“.

Novak je dodao i zašto je moralo da bude tako, ali i zašto je to bio najbolji način.

„Nismo nikada imali taj prijateljski odnos, teško je očekivati to, jer putuješ na turnire, igraš protiv njih, sada da izlazimo na večere, to se ne dešava. Osim u ovakvim nedeljama. Uprkos tome što je bila zdrava distanca, mislim da su scene od petka, fotografije i snimci pokazali koliko je svima emotivno pao oproštaj Rodžera“.

Penzija je godinama unazad zabranjena tema u timu Đokovića, ali je govorio o tome kako je reagovao kada je čitao poruke na društvenim mrežama nakon Federerovog oproštaja.

Foto: Shaun Brooks / Actionplus / Profimedia

„Video sam da je neko napisao da smo Rafa i ja bili potreseni ne samo zbog Rodžera i što on napušta tenis, već i što smo sebe stavili u tu situaciju i u tu poziciju – to jeste istina. Baš sam se poistovetio sa njim, saosećao sam se, jer i Rafa i ja znamo da nam je bliži kraj nego što je početak“.

Otkrio je srpski šampion i koji to trenutak ga je posebno dirnuo tokom velike proslave odlaska Federera u penziju.

„Ono što je mene stvarno potreslo emotivno je bilo kada sam video njegovu decu koja su plakala zajedno sa njim, čitava njegova porodica. Bio je to jedinstven osećaj i zahvalan sam što sam bio tu“, završio je Đoković za Nova.rs.

Sponzor Lejver kupa na Nova.rs je Erste banka.

BONUS VIDEO Federer završio karijeru, sa svetom plakao posle drame

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar