Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill)

Novak Đoković se posle pet godina vratio na masters u Indijan Velsu i na startu upisao pobedu nad Aleksandrom Vukićem sa 6:2, 5:7, 6:3 i tako izborio plasman u treće kolo.

Ipak, nije sve bilo med i mleko jer je morao ozbiljno da se namuči da bi stigao do bitnih poena, ali na kraju čak i do pobede.

PROČITAJTE JOŠ

U početku je možda sve izdaleka izgledalo kao da radi savršeno, ali je u Novaku kuvalo.

„Bio sam nervozan na početku. Nisam bio siguran da li ću dobro početi. Sjajno je vratiti se ovde, divan stadion, odlična atmosfera…“, počeo je Đoković.

Pojasnio je Đoković zbog čega se došlo do neočekivanih komplikacija u Kaliforniji.

„Izgubio sam zalet, nisam igrao meč više od pet nedelja. U trećem setu sam ponovo digao nivo igre i mislim da je bio dobar. Sjajni poeni, naterao me je da u nekim važnim momentima zaista odlično odigram. Drago mi je da se to desilo“, poručio je Đoković.

Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill)

Pojasnio šta mu je sve doneo tenis. Osim fantastične karijere, svetske slave i neverovatnog bogatstva.

„Prvo, učinio me je otpornijim. I to u svemu u životu. Takmičenja na najvišem nivou već 20 godina. Mnogo puta sam morao da dam maksimum kako bih savladao brojne izazove. Ali, takvi momenti su me takođe naučili da stvari radim na pravi način. Ništa nije nemoguće ako u to snažno verujete, vizualizujete to što želite a onda i stvorite pravi plan kako biste ostvarili to što želite. Ja sam svoje dečačke snove ostvario u 2011, i tada samo morao da osmislim nove snove i nove ciljeve (osvajanje Vimbldona prim. aut.). Naučio me je i da prihvatim male poraze u životu sa više optimizma. Ako izgubite teniski meč, uvek je novi iza ugla. Tenis je veoma zahtevan sport, ima najdužu sezonu, ali je i veoma lep. Uvek vam pruža novu šansu, novi turnir na kome možete da blesnete i osvojite trofej.“

Istakao je i sam da je bitno imati dobar test na početku turnira, ali to može i da bude kontraproduktivno.

„U jednom trenutku sam se malo zabrinuo zbog gubitka seta, ali sam znao da će šanse doći. Treći set je bio prsa u prsa. Čestitke Vukiću, sjajno je raspaljivao forhende i zaslužio je dug meč. Da li sam mogao bolje da odigram? Sigurno je, ali nadam se da sam skinuo bar deo rđe i vratio osećaj za sledeći meč“, završio je Đoković koji je upisao 400. pobedu na mastersima u karijeri i u sledećoj rundi ga čeka Luka Nardi koji je napravio sjajan posao kao „srećni gubitnik“.

BONUS VIDEO Novak Đoković na Indijan Velsu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar