Foto:Emmanuel DUNAND / AFP / Profimedia

Novak Đoković je povukao atipičan potez pred veliko finale Rolan Garosa.

Foto: Nova.rs

Novak Đoković je savladao Karlosa Alkaraza sa 6:3, 5:7, 6:1, 6:1 i izborio plasman u finale u nedelju koje se neće igrati pre 15.00.

PROČITAJTE JOŠ

U velikom finalu ga čeka teniser koji je igrao tri finala grend slema na poslednjih pet turnira i as koji je uspeo da ponovi svoj prošlogodišnji rezultat.

Nije nepoznato da je Kasperu Rudu, sledećem protivniku Đokovića, veliki idol Rafael Nadal, pa će upravo zbog toga imati motiv više da slavi u velikom finalu.

Ipak, Novak je u subotu doneo zaista neočekivanu odluku. Uopšte neće izlaziti na teren. U zvaničnim rasporedima treninga nigde ne piše ime Đokovića, što znači da je on odlučio da se posveti oporavku. Upravo je to i napomenuo više puta, da mu je najbitnije da odmori telo pred veliko finale i da povrati energiju.

Zanimljivo da se na trening nije odlučio ni Rud što svedoči da samo žele da što odmorniji sačekaju taj susret. Naravno, ovo uvek ostavlja mogućnost da su trening odradili u smeštaju, ali onaj teniski deo danas očigledno niju u planu.

Novak je i na prethodnom grend slemu propustio trening dan pred finala, ali tada zbog toga što je vukao povredu zadnje lože i nije želeo da rizikuje da pogorša stanje.

BONUS VIDEO Đoković 12. put u polufinalu Rolan Garosa – biće najgledaniji teniski meč ove godine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare