Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Prvi turnir na kojem bi mogao da zaigra posle tri vezane titule je Masters u Parizu koji počinje 29. oktobra.

Novak Đoković se trenutno nalazi u Beogradu gde vredno trenira pred dva izuzetno bitna turnira na kraju sezone. Srpski teniser istovremeno razmišlja o rekordima koje bi mogao da obori u slučaju dobrih partija.

Đoković se priprema u sopstvenom tenis centru u balonu pod budnim okom Viktora Troickog, selektora reprezentacije Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski šampion se nalazi u odličnoj formi, jer je osvojio poslednja tri turnira na kojima se takmičio (Vimbldon, Tel Aviv i Astana), a sada na Mastersu u Parizu ima najteži zadatak od svih tenisera.

Naime, brani trofej koji je osvojio prošle godine, ali je poznato da to neće biti njegov primarni zadatak, jer mu ATP rangiranje nije toliko bitno. Ipak, jeste lov na Džimija Konorsa koji ima 109 trofeja, a Đoković je trenutno na 90.

Malu strepnju je bacio Goran Ivanišević, trener našeg tenisera. U Parizu će igrati od 29. oktobra do 7. novembra, a onda ga od 14. do 20. novembra očekuje Završni masters u Torinu. Tu će imati poseban motiv da osvoji titulu. U slučaju da stigne do trofeja, samo će Rodžer Federer i on u istoriji imati šest trofeja sa ovih turnira. Đokoviću je to veliki motiv, želi da bude najbolji u istoriji u svakom mogućem parametru.

„Sve što je u vezi sa rekordima, Novaku je zanimljivo. Ostaje pitanje koliko će igrati i koliko će sve to da traje, ali u kakvom je sad trenutku siguran sam da bi mogao i na te rekorde da juriša. Uvek je bio fizički spreman, to nikada nije bio problem i ako tako ostane, uveren sam da bi još tri godine mogao da ostane na vrhu ili pri vrhu i da se bori za sve titule“, izjavio je Ivanišević za „Sportske novosti“.

Foto: Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit

Novak je pretekao Federera po broju grend slem turnira (21 naspram 20), po broju mastersa (38 naspram 28), pa je ostao samo Završni masters i ukupan broj trofeja. Dovoljan motiv za srpskog tenisera da još jednom zablista.

Ivanišević tvrdi da nije siguran da će se Đoković takmičiti u Parizu, iako ga je poslednjih godina redovno igrao i to neretko i u dublu, što bi mogao da učini i ove godine.

„Jasno je da će Ðoković igrati u Torinu, a ostaje pitanje hoće li pre toga ići na Masters u Parizu“, dodao je Ivanišević.

I dok se Đoković priprema za dva izuzetno bitna turnira koji bi mogli da predstavljaju pravu podlogu na napad na sve grend slem titule sledeće sezone, našao se i u novoj ulozi.

Novak je dobio čast da održi pozdravni govor na Kongresu evropskog udruženja neurologa, a dočekan je ovacijama.

PROČITAJTE JOŠ

Svi lekari u sali su ustali i pozdravili srpskog tenisera dok se probijao ka bini. To je samo pokazalo još jednom koliko njegove igre, ali i načine na koji se nosi sa brojnim problemima cene i najveći stručnjaci ove oblasti.

Đoković je najpre govorio o otpornosti i mentalnoj čvrstini, po mnogima je psihički najjači teniser sveta u istoriji.

„Kada su me zamolili da dođem, pitao sam se o čemu da pričam ovde kada to nije moj poznati teren“, rekao je Đoković na uvodu.

Zatim je pojasnio koja je njihova povezanost.

„Ali shvatio sam da zajedno delimo ljubav prema poslu, strast… Vi ste za mene heroji, spasavate živote“, završio je Novak.

BONUS VIDEO Đoković – Cicipas poen za brejk loptu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar