Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Nekadašnji rumunski fudbaler Joan Lupesku, dao je svoj sud o slučaju Simone Halep.

Njen doping skandal je u petak privukao veliku pažnju teniskog sveta i određena joj je privremena suspenzija zbog prisustva nedozvoljene supstance „roksadustat“.

PROČITAJTE JOŠ:

Ova supstanca se koristi kod lečenja anemije i Svetska antidoping agencija je ne dozvoljava sportistima.

Halepova je bila pozitivna na nju tokom US Opena ove godine i sada je ceo problem „eksplodirao“, a ona je najavila da će se boriti za istinu.

„Iz mog iskustva profesionalnog fudbalera želim da vam kažem kako funkcioniše odnos između sportista i onih koji se bave medicinskim delom posla“, rekao je Lupesku, a prenosi rumunski Eurosport.

Navodi da je tu najbitnija stvar poverenje, ističući da je tokom svoje karijere imao dobre lekare i u Nemačkoj i u reprezentaciji.

„Nikad nisam znao šta uzimam, pio sam šta su mi davali i uvek sam bio ubeđen da je sve u redu. Mislim da je tako i sa Simonom Halep. Ona je tokom karijere dolazala da joj ne treba doping da dođe do vrha“, dodaje 52-godišnjak koji je tokom karijere igrao za Dinamo Bukurešt, Bajer Leverkuzen, Borusiju Mehengladbah, Bursu i Al-Hilal.

Posredno iznosi i ozbiljne optužbe, premda ne spominje poimence Patrika Muratoglua, poznatog trenera koji je radio sa Simonom.

Foto: EPA-EFE/PETER FOLEY

„Nedavno je promenila trenere i ekipu oko sebe. Imala je puno poverenje u ljude. Kada dođe takmičenje kao US Open, ne gledate toliko šta uzimate. Neko će reći da morate da znate, ali to nije slučaj. Kada imate poverenje, uzimate šta vam se da i fokusirate se na sportsku stranu, analizu protivnika. Po mom mišljenju trener ili doktor su mogli da izdaju Simonu i na to se odnosi ono kad je rekla da se oseća izdano u svom saopštenju“, rekao je Lupesku.

BONUS VIDEO: Novakov reket poleteo ka publici, posvađao se sa sudijom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar