Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit)

Nije bilo tektonskih promena, ali jeste srpski teniser napravio dobru osnovu.

Ovog ponedeljka je objavljena nova ATP lista, a Novak Đoković je osvojio novih 250 bodova titulom u Tel Avivu. Koliko mu je zapravo taj trofej doneo?

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je ostao sedmi teniser planete, sada sa 250 bodova više, te ukupno ima 3.820 bodova. Karlos Alkaraz je ostao prvi teniser sveta sa 6.740 bodova, dok se na drugo mesto vratio Rafael Nadal sa 5.810 bodova.

Treći je Kasper Rud koji je poražen u Seulu, nije uspeo da odbrani titulu, pa je izgubio 205 bodova i sada ima 5.645. Ostala mesta u Top 10 ostala su nepromenjena, osim što se u elitu vratio Hubert Hurkač nakon što je Janik Siner ostao bez 160 bodova.

Ipak, daleko važnija u ovom trenutku za Đokovića je ATP trka. Srpski teniser je i tu zadržao poziciju koju je imao.

Srbin se nalai na 15. mestu sa 2.220 bodova, ali ga sada od Matea Beretinija (koji ne igra ove sedmice) deli samo pet bodova.

Đoković bi titulom u Astani u slučaju kiksa ostali igrača mogao da bude i osmi u trci (ispred Aleksandera Zvereva), ali će to zavisiti i od ostalih igrača.

Đoković sada ima 560 bodova više od Roberta Bautiste Aguta koji zauzima 20. mesto, i 565 više od Denisa Šapovalova koji je na 21. mestu.

Srpski teniser bi tako titulom u Astani praktično sebi bukirao mesto na Završnom turniru u Torinu (od 13. do 20. novembra) jer mu je neophodno samo da bude u Top 20 u ATP trci jer je ranije osvojio Vimbldon.

Bila je ta titula istorijska i zbog toga što je Đoković osvajanjem Tel Aviva koji se igra u zatvorenom na betonu uspeo da osvoji trofej na sve tri podloge ove sezone. U Rimu je slavio na šljaci, na Vimbldonu na travi, dok je sada u Izraelu podigao titulu na betonu. U konkurenciji dama je u tome uspela Karolin Garsija iz Francuske.

Foto: atptour.com
Foto: atptour.com

BONUS VIDEO Novaka iznervirao navijač, morao da reaguje nakon sjajnog gesta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar