Novak Đoković, najbolji teniser sveta, vratio se na teren nakon 80 dana pauze i savladao prvog rivala Lorenca Musetija sa 6:3, 6:3 u prvom kolu Dubaija. Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uživo uz Nova.rs.

Đoković je u Dubaiju dočekan ovacijama, a često se tokom meča čulo skandiranje „Nole, Nole“.

PROČITAJTE JOŠ

Novak je izgubio prva dva poena, a onda je zaigrao kako zna. Nije to bila igra na najvišem nivou, ali jeste bila dovoljno da se upiše pobeda protiv 58. tenisera sveta.

Đoković je napravio brejk i relativno lako je stigao do prvog seta(6:3 , kada se prvi put i osmehnuo jer je do tada bio potpuno fokusiran na meč. Nije Novak u tim momentima dominirao u statističkim parametrima, ali se još jednom pokazalo da je tenis igra dobijanja onih ključnih poena.

U drugom setu je morao da spasi čak četiri brejk lopte u gemu koji je trajao oko osam minuta pri rezultatu 3:2, ali je dva puta iskoristio svoje šanse došao do brejka i na kraju je za 75 minuta završio posao.

U jednom trenutku je eksplodirao od besa i počeo da viče. Delovalo je kao da je poludeo od besa, a Goran Ivanišević i Ulises Badio, članovi njegovog tima, smejali su se zbog te njegove reakcije.

Novak nije učestvovao na Australijan openu jer je deportovan nakon što je Aleks Hok, ministar za imigracije, iskoristio diskreciono pravo da to učini.

Srpski teniser je do sada pet puta osvajao turnir u Dubaiju, a poslednji put je slavio 2020. godine. Nakon promene ATP pravila će sada morati da brani tih 500 bodova, pa zbog toga i ukoliko osvoji titulu nema garancije da će ostati prvi na listi. Naime, sve zavisi od rezultata koji u Akapulku (turnir serije 500 koji se igra istovremeno kao i Dubai) zabeleži Danil Medvedev.

Ukoliko Rus dođe do titule sigurno postaje najbolji igrač sveta, a u igri su i neki drugi scenariji.

Drugi set: Đoković – Museti 6:3, 6:3

5:3 Ekspresno Novak

Još jedan gem u kom server nije izgubio ni poen. Još jedan gem deli Novaka od trijumfa.

4:3 Musetijev gem bez muke

Retko kada je Italijan uspevao da osvoji ovako brzo servis gem, ali ovog puta Đoković nije osvojio ni poen.

4:2 Novak spasao četiri brejk lopte

Novak je spasao dve brejk lopte, a u tim momentima je delovalo da je najbolji igrač planete potpuno van balansa. Uspeo je Museti i treći put da dođe u tom gemu do brejk lopte, pa i četvrti nakon jedne duple servis greške Srbina. Trajao je taj gem nešto više od sedam minuta. Na kraju je Novak osvojio ovaj gem. Nakon jednog poena eksplodirao je od besa, počeo je da viče, a Ivanišević i Badio su „umrli“ od smeha.

FotO: Screenshot Sportklub

Iznervirao se Đoković kada je loptu zakucao u mrežu u trenutku kada je trebalo da je smečuje u polje rivala. Nakon toga se iznervirao, a i Italijan je pokazao da je pod tenzijom kada se okrenuo ka tribini i odvratio nekome ko se nalazio na tribini. Do tog momenta je uglavnom gunđao sebi u bradu.

3:1 Siguran servis gem Novaka uz psovku

Nakon poena za 30:0 Novak je psovao sebi u bradu, jasno se sa njegovih usana moglo pročitati šta je rekao. Nije bio zadovoljan Đoković servisom, pa kao da mu je laknulo nakon asa.

2:1 Brejk, Novaku se žuri

Srpski teniser je odjednom ubrzao, podigao je nivo igre, a Italijan nije uspeo da pronađe odgovor. Na kraju Museti nije osvojio ni poen u gemu.

0:1 Museti osvaja prvi gem

Italijan je dobro pročitao kretnju Đokovića i stigao je do vinera kojim je poveo u setu.

Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili)

Prvi set: Đoković – Museti 6:3

6:3 Novak uzima set

Prvi put se na meču nasmejao nakon što je osvojio ovaj gem. Na tribinama su počeli da skandiraju „Nole“ dok je išao ka klupi, a na noge je skočila supruga Jelena kao da joj je pao kamen sa srca.

5:3 Museti precizan na servisu

Osvojio je gem preciznim udarcima, a u jednom trenutku je Novak samo pogledao gde je pala loptica. Utvrdio je da je bila u pitanju linija, pa se namestio za sledeći servis.

5:2 Rutinski

Najbolji teniser sveta osvojio je još jedan gem bez izgubljenog poena. Museti, trenutno 58. igrač planete, sve glasnije gunđa nakon svojih grešaka. Kada je pogodio mrežu počeo je da prekorava sebe.

4:2 Italijan osvaja gem

Museti je pustio ruku i pogodio nekoliko odličnih bekhenda.

4:1 Kako se sada vratio Novak

Gubio je sa 0:40, a onda je odlučio da promeni taktiku. Servirao je u „T“, a onda je lopte slao na bekhend nekada prvog juniora planete. Ubrzo je Novak istopio prednost i stigao do 4:1, iako su mnogi već mislili da će Italijan uspeti da napravi brejk.

Srpski navijači u Dubaiju
Srpski navijači u Dubaiju; Foto: Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili)

3:1 Brejk!

Počeo je gem Museti duplom servis greškom, a Novak je to shvatio kao poziv za napad. Nakon jedne razmene je stigao do 40:30, ali je Italijan uspeo da odbije njegov napad. Ipak, kasnije je Đoković iskoristio brejk šansu. U jednom trenutku se u kadru video i tim Đokovića i dok je fizioterapeut Ulises Badio slavio taj brejk, Goran Ivanišević, trener srpskog asa, nije ni trepnuo. Kao da je samo čekao kada će se to i desiti.

2:1 Ekspresno

Ovo je već servis koji godinama unazad pokazuje Đoković. Potvrdio je da je rad sa Goranom Ivaniševićem dao rezultate, pa je sada ovaj gem osvojio sa nulom.

1:1 Novak zapretio Musetiju

Uspeo je Italijan da se izvuče nakon što je Đoković izvršio pritisak.

1:0 Đoković uzeo prvi gem

Novak je izgubio prva dva poena na susretu, a onda je podigao nivo igre. Mučio se sa prvim servisom, ali je uspeo da osvoji prvi gem nakon 80 dana.

Bacanje novčića pred početak meča Đokovića i Musetija

19.25 Đokovića sačekali ovacijama

Čekali su navijači čitavih 80 dana da najboljeg tenisera današnjice opet vide na terenu. Sačekali su ga bučnim ovacijama, a na tribinama je bilo mnogo srpski zastava. Srpski teniser se zahvalio navijačima, a onda je počeo sa zagrevanjem

BONUS VIDEO Đoković poslao emotivnu poruku: Bog sve vidi

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare