Foto: EPA-EFE/OMER MESSINGER

Miša Zverev, stariji brat nemačkog tenisera Aleksandra Zvereva kaže da je Novak u okršaju protiv Saše pokazao zbog čega je najbolji teniser na svetu.

Prvi reket planete je pobedio posle tri i po sata tenisa u Melburnu, u četvrtfinalu Australijan opena sa 6:7 (6), 6:2, 6:4 i 7:6 (6).

PROČITAJTE JOŠ:

Srbina u polufinalu, na putu ka devetoj tituli u Australiji čeka manje poznati teniser Aslan Karacev koji je iznenadio sve plasmanom u ovu fazu takmičenja.

„Neverovatan meč, fizički i emotivno za obojicu, za nas van terena, za njih dvojicu na terenu, vrhunski meč u prvom setu, pa brejkovi i u trećem i u četvrtom je bilo šansi. Ali, to je Novak, on se nikada ne predaje. Može da izgubi jedan do dva gema, posle toga ne promaši ništa 20 minuta. Zato i jeste najbolji“, rekao je stariji Zverev za Eurosport.

Đoković se prethodnih dana mučio sa povredom mišića stomaka, zbog čega je Mats Vilander upitao Mišu da li je ta povreda možda bila prednost za Aleksandra.

„Saša nije ušao u meč očekujući da će Novak biti povređen. Niko nije. Servirao je 199 kilometara na sat u prvom setu, čak 207 u četvrtom setu i nismo mislili da će se povrediti u četvrtom ili petom setu. Znali smo da može da izdrži ceo meč jer Novak je Novak. On neće izaći na teren ako nije spreman da se takmiči“, objasnio je Zverev.

Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Iako je njegov mlađi brat u više navrata vodio u setovima, Srbin se svaki put vraćao. U trećem setu od 1:4, u četvrtom od 0:3.

„Kada imaš brejk u setu, onda treba da dodaš sebi još 10 posto snage i energije, pa i tog govora tela da bi protivniku jasno stavio do znanja da hoćeš da pobediš u setu i meču. Saša je imao taj brejk viška, imao je i momentum i ritam, ali je Đoković promenio način igre, podigao se i zato je tako teško pobediti ga“, precizirao je Miša.

Opisao je i kako se sada oseća Saša, kome je ovo šesti poraz od Đokovića u osam međusobnih mečeva.

„Ne znam iskreno šta da kažem, ali sad ga treba malo ostaviti da se smiri, ne treba ga previše dirati. Nekad kad što manje kažeš to više znači i zato ću ga ostaviti na miru. Ponekad posle teških poraza ne treba ništa ni reći“, zaključio je Miša Zverev.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Sve o meču Novaka Đokovića i Aleksandra Zvereva pročitajte ovde:

I Novakov najveći mrzitelj se poklonio majstoru

“Moj fizio čini čuda, ne bi bilo nezasluženo da sam izgubio”

Novak vikao ka boksu i umalo ponovio kiks sa US Opena VIDEO

Novak i protiv Zvereva izlepljen flasterima FOTO

Vilander: Novaku polomljen reket pomogao da okrene set

Novak u polufinalu, jači je od besa i Zvereva VIDEO

Nole iskalio bes, pa dobio set: Reket je pukao kao čačkalica

Zverev muči muku kao Novak: Podigao majicu i otkrio flastere

Izbacila Novaka u Njujorku, sad mu sudi i protiv Zvereva

Bizarno: Prekinut meč Novaka, ptice “obeležile teritoriju”

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar