Foto: EPA-EFE

Najboljem teniseru planete Novaku Đokoviću u četvrtfinalu Australijan opena u Melburnu sudi dobro poznato lice sa prošlogodišnjeg US Opena.

Novak igra protiv Saše Zvereva, a sudija u stolici je Aurelija Turt, koja je sudila Novaku i tokom osmine finala protiv Pabla Karenjo-Buste u Njujorku 2020.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbin je tada pogodio linijsku sudiju Lauru Klark. Klarkovu je loptica pogodila u grlo, ona se srušila i meč je prekinut.

Turt je smatrala da je srpski igrač prekršio pravila, njeno mišljenje je potom potvrdio na mreži i turniski sudija Soren Frimel i Đoković je na taj način doživeo prvi poraz prošle godine.

„Dva su faktora, jedan je akcija, a drugi rezultat. Akcija je, iako nije bilo namere, dovela do rezultata. To je udaranje sudije lopticom i činjenica da je ona očigledno bila povređena. To su glavni faktori pri donošenju odluke u ovom slučaju“, objasnio je kasnije Frimel.

Diskusija je tada trajala deset minuta i Đokoviću se zameralo što je sudiju pogodio u naletu ljutnje zbog izgubljenog brejka u finišu prvog seta, a ne tokom poena.

Frimel, Turt i supervizor Andreas Egli su odlučili da dileme nema i da je Đoković zaslužio eliminaciju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare