Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

Neobična sitaucija u kojoj se našao najbolji teniser sveta.

Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pobedom nad Jošihitom Nišiokom sa 6:3, 6:1, 6:0, a već u drugom kolu bi mogao da ide na novog izabranika Marjana Vajde, trenera sa kojim je radio 15 godina.

PROČITAJTE JOŠ

To će se i desiti ukoliko Aleks Molčan savlada Federika Koriju.

„Pisao sam Marjanu pre par dana i videli smo se juče i danas. Kad sam video žreb, nije mi bilo svejedno. Ne znam kako ću se osećati na terenu, Molčan je protivnik za mene kao bilo koji drugi, međutim, Marjana nikada nisam imao u protivničkom taboru. To iskreno ne priželjkujem“, poručio je Đoković.

Podsetimo, Vajda je sa Novakom osvojio 85 od 87 titula u karijeri i nema nikakve dileme da ga poznaje najbolje od svih. Utoliko će ovo biti poseban izazov za Đokovića.

Nedavno je u Beogradu Vajda bio jedan od trojice originalnih musketara koji su dobili posebne figurice, ali i kojima je priređena topla dobrodošlica zbog dugogodišnje saradnje sa Srbinom. Istakao je u nekoliko navrata da su oni morali da zapostavljaju i svoje porodice vrlo često kako bi uspeli da dovedu Novaka do uspeha.

Vajdi je to bio jedan od razloga za prekid saradnje jer je želeo da češće bude sa suprugom i ćerkama u Slovačkoj, a sada postoji mogućnost da se prvi put nađu na suprotnim stranama.

BONUS VIDEO Barbara Šet o rivalstvu Đokovića i Nadala i značaju da Novak ostane prvi

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram