Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Starsrport/Serbia Open

Najbolji teniser sveta slikao se sa bivšim članovima svog tima na neobičan način.

Andrej Rubljov savladao je Novaka Đokovića u finalu Serbia Opena sa 6:2, 6:7(4), 6:0 i tako stigao do treće titule u sezoni.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, ceremonija nakon meča bila je posebno emotivna jer je Đoković odlučio da na meč pozove ljude koji su donedavno radili sa njim.

Stigli su Marjan Vajda, Novakov trener sa kojim je osvojio 85 od 86 titula, Gebhard Fil-Grič, kondicioni trener i Miljan Amanović, poznati fizioterapeut.

„Sa Džidžijem sam raskinuo saradnju, sa Marjanom sam ranije trenirao, mnogo je putovao i jednostavno se umorio, zajedničkim sporazumom smo se rastali. To nismo ozvaničili, pa smo upriličili ovu ceremoniju. Puno toga smo zabeležili, Miljan je isto dugo putovao, ima troje dece. U centru planiramo velike stvari, teniski centar će prerasti u tenisku akademiju, a on je jedan od nosilaca stručnog štaba u centru. Sporazumno je doneta odluka da ostane ovde, on je jedan od najbitnijih ljudi, drago mi je đto je prihvatio da priča i što će raditi za budućnost srpskog tenisa. Za sad su tu Uli, Marko i Goran i to je to. Ne planiram novog čoveka“, rekao je Đoković.

Dobili su posebno izgrađene statue, koje simbolišu jedan stari momenat, a sada je otkriveno šta su one predstavljale.

Figurice koje su dobili bivši članovi tima predstavljaju baš fotografiju koju možete videti u nastavku teksta.

Naime, godinama ranije napravljena je čuvena fotografija na Australijan openu kada je Novak grabio ka istoriji.

BONUS VIDEO Emotivan susret Novaka i Vajde

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare