Novak diže formu i samopouzdanje u Madridu

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Mastersa u Madridu, pošto je sa 2:0 bio bolji od Francuza Gaela Monfisa.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak je nakon meča rekao da je zadovoljan time kako se osećao na terenu i da mu ova pobeda mnogo pomaže na mentalnom i emotivnom planu.

„Što je više meč odmicao, bolje sam igrao. Zadovoljan sam kako sam se osećao. U početku sam bio nervozan malo, što je normalno zbog nedostatka mečeva i traženja samopouzdanja na terenu. Svaki dobijen meč mi doprinosi u mentalnom i emotivnom smislu, tako da, odličan početak“, rekao je Đoković za „Sport Klub“.

Prisetio se i turnira u Beogradu, ali istakao da mu je potrebno još vremena i mečeva kako bi stekao željenu formu.

„Uživao sam, trudio sam se da se borim, da budem u toj pozitivnoj energiji. To se videlo i u Beogradu da sam stegnut, jer imam toliko iskustva, toliki niz godina. Ispostavlja se, potrebno je vreme i mečeva. Svaki meč doprinosi mom samopouzdanju. Raduje me ova igra, raduje me ova pobeda. Mislim da je Gael igrao dobro i u prvom kolu. Teške su lopte bile, teški su uslovi bili. Mislim da sam izuzetno dobro koristio forhend i zadovoljan sam“.

U sledećem kolu rival bi nu mogao biti Endi Mari, koji se dugo mučio sa povredom.

Poslednji meč Srbin i Birtanac igrali su 2017. godine u Dohi. Đoković u međusobnim duelima vodi sa 25-11.

Novak Đoković i Endi Mari Rolan Garos 2016
Foto: EPA/Caroline Blumberg

„Nadam se, zašto da ne. To je uvek dobro za tenis. Nismo igrali dugo. On je kuburio sa povredama, video sam ga kako je igrao. Vraća se u formu, sve je bolji i bolji. Mislim da smo igrali finale ovde u tri seta. Ako bude došlo do tog meča, trudiću se da pobedim“.

Međutim, Marijev rival u drugom kolu biće Denis Šapovalov, koji je trenutno 16. igrač sveta. I o njemu je Novak imao reči hvale.

„Denis je za mene jedan od najboljih servera, posebno ako se u obzir uzme da nije visok kao Opelka ili Izner. Ima zaista sjajan servis, može da pogodi bilo koji ugao i to radi na različite načine. Veoma je dinamičan igrač, samouveren je, ali možda mu šljaka nije najbolja podloga iako je na njoj odigrao neke sjajne mečeve. Ako se dobro sećam imao je meč lopte protiv Rafe prošle godine u Rimu. Biće dobar meč između njih dvojice, biću spreman ko god da bude moj rival“, zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO Novak u raspravi sa sudijom, publika mu zviždala

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar