Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Počelo je odbrojavanje do misije "Rolan Garos 2022", ostalo je manje od 20 dana do početka turnira koji bi mogao da bude prelomni za čitavu sezonu.

Navijači su se uželeli da gledaju Novaka Đokovića na terenu, a tu glad nisu utolili Monte Karlo i Beograd.

Pobeda u drugom kolu protiv Gaela Monfisa rezultatom 63, 6:2 daje nadu fda će u prestonici Španije biti drugačije.

PROČITAJTE JOŠ

Svaki potez Đokovića prati se budnim okom, a trening je posmatralo više ljudi nego susrete na centralnom terenu u nedelju i ponedeljak. Odradio je najbolji teniser sveta jak trening sa Karlosom Alkarazom, kog je po nekim informacijama dobio sa 6:1 tokom jednog seta koji su odigrali. Ipak, svi sa nestrpljenjem žele da vide koliko je Novak podigao formu.

Evidentno je da je svakog dana sve snažniji, da može da izdrži veće napore. U Beogradu je odigrao četiri naporna meča (na terenu proveo 10 sati i 30 minuta), a sada je stigao u Madrid sa najvišim ambicijama.

To naravno i ne čudi kada se zna da je poslednji put kada se takmičio u „Magičnoj kutiji“ i podigao trofej (2019. godine), pa nema sumnje da mu to daje veliki vetar u leđa pred velike izazove.

I upravo će Madrid i Rim odlučiti da li će na Rolan Garosu (22. maj – 5. jun) nositi zvanje najboljeg tenisera sveta. Đoković je započeo 368. nedelju na prvom mestu ATP liste, a da li će 23. maja započeti i 371. umnogome zavisi od rezultata na dva mastersa na šljaci.

Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Postoje tri opcije kako bi Novak sigurno ostao prvi do Rolan Garosa. Najlakša za pamćenje, ne i ostvarenje glasi: Đoković mora da osvoji titulu u Madridu ili Rimu.

Nešto je komplikovanije računanje u slučaju nešto lošijeg rezultata.

Neophodno mu je da na jednom mastersu stigne barem do trećeg kola, a da na drugom bude jedan od dvojice finalista. U slučaju da u Madridu prođe u treće kolo pobedom nad Gaelom Monfisom, osigurao je 369. nedelju na prvom mestu ATP liste.

Još jedan scenario koji nije nimalo nerealan, a koji Đokoviću garantuje prvo mesto na planeti jeste da i u prestonici Španije i Italije stigne barem do polufinala.

Ovi turniri će jasno ocrtati šta treba očekivati od Novaka u Parizu.

Jasno je poručio da se oseća sve bolje i da sve ide uzlaznom putanjom. Samouveren je, ali i oprezan, upravo ono što mu je kroz karijeru garantovalo najbolje rezultate.

BONUS VIDEO Novaku skandirali posle poraza u finalu Serbia Opena

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar