Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin

Impresivna pobeda Novaka, prvi korak ka 38. Masters tituli

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Gaela Monfisa sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2, u drugom kolu Mastersa u Madridu.

PROČITAJTE JOŠ:

Pobedom je osigurao još najmanje nedelju dana na vrhu ATP liste.

Ujedno, Novaku je ovo bila 18. uzastopna pobeda nad Monfisom. To je najduži niz bez poraza u nekom međusobnom duelu na ATP turu.

U narednom kolu rival će mu biti bolji iz duela Endi Mari – Denis Šapovalov.

Meč između Đokovića i Monfisa trajao je sat i 28 minuta, a tokom prvog seta viđen je prekid od 30 minuta zbog pljuska u Madridu. Brzo je podignut krov, a teniseri su nakon zagrevanja od tri minuta nastavili susret pri rezultatu 2:2 u gemovima.

Novak se prvi suočavao sa brejk loptama u meču, spasao ih je četiri u prvom delu igre, ali je ključnu prednost napravio u šestom gemu kada je oduzeo servis rivalu. Nakon toga je osvojio dva gema na svoj servis, čime je rešio set u svoju korist sa 6:3.

Drugi deo otvoren je sigurnim gemovima za oba tenisera, ali je Monfis bio nešto nervozniji i Novak je napravio brejk za 2:1.

Sve do sedmog gema drugog seta držao je tu prednost, da bi potom još jednom iskoristio trenutak slabosti rivala za novi brejk i vođstvo od 5:2.

U gemu kada je servirao za pobedu, Đoković je morao najpre da spase dve brejk lopte, da bi prvu meč loptu iskoristio i slavio sa 6:3, 6:2.

Što se statistike tiče, Francuz je imao više vinera (18:11), ali i više neiznuđenih grešaka (31:15), koje su ga verovatno i koštale, u najmanju ruku neizvesnije borbe.

Ovaj meč sa tribina su pratili legendarni golman Iker Kasiljas, fudbaler Real Madrida Luka Jović, a u Novakovom boksu našao se i Marko Đoković.

Treba napomenuti da je Novak samo jednom u karijeri gubio prvi meč u Madridu, dok mu je ovo 11. pobeda na startu Mastersa u prestonici Španije.

Meč Đokovića i Monfisa možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

Đoković - Monfis 6:3, 6:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar