foto: Starsrport/Serbia Open

Srpski teniser je među kandidatima u dve kategorije.

Međunarodna teniska Kuća slavnih nominovala je nekoliko legendarnih trenutaka u karijeri Novaka Đokovića za dobijanje nagrada.

PROČITAJTE JOŠ

U kategoriji „Epska rivalstva“ Novak Đoković se nalazi zajedno sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalo, dok je sa reprezentacijom Srbije kandidat u kategoriji „Najpoznatija proslava“. Naime, te 2010. godine je Srbija nakon osvajanja Dejvis kupa gledala kako se igrači šišaju nasred „Arene“.

„Ove figure su bile veličanstvene jedna naspram druge. Federer i Nadal su se 2004. borili u svom prvom od 40 blistavih duela. Prema poslednjem prebrojavanju, Đoković i Nadal su se „sudarili“ u 58 navrata, sastali su se u devet finala na GS. Srbin i Švajcarac su od 2006. do 2021. igrali 50 puta, a ova rivalstva su promenila samu igru“, stajalo u objašnjenju rivalstva pomenute trojice tenisera.

Uz to su tu kategorije i „Najbolja priča o Pepeljugi“, „Najbolji povratak“ i „Momenat nacionalnog ponosa“. Goran Ivanišević je nominovan u dve kategorije „Najbolja priča o Pepeljugi“ i „Momenat nacionalnog ponosa“. U kategoriji „Najbolji povratak“ se nalazi ovogodišnje finale između Rafaela Nadala i Danila Medvedeva u finalu Australijan opena.

Glasanje traje do 30. aprila i svi navijači mogu da glasaju na sajtu.

BONUS VIDEO Emotivan susret Novaka i Vajde

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar